Sean Penn

 SHUTTERSTOCK
Neočekivan pomagač

Veliko srce Seana Penna: Priskočio novinaru u nevolji i svojom gestom oduševio svijet

Kad je ugledao da punjač za električne automobile na benzinskoj ne radi, velikodušno je, sa svojom publicisticom, pogurao vozilo novinara do ispravnog priključka.

Kad je ugledao da punjač za električne automobile na benzinskoj ne radi, velikodušno je, sa svojom publicisticom, pogurao vozilo novinara do ispravnog priključka.

Odnos sedme sile i Seana Penna godinama je kompliciran, zbog davnog napada holivudskog glumca na fotografe koji su se previše približili Madonni, njegovoj bivšoj supruzi. Prema njima je 80-ih godina zavitlao kamen, što mu mnogi do danas nisu oprostili. Novinari mu zamjeraju i to što je 2016. intervjuirao zloglasnog meksičkog narko bosa El Chapa: navodno im je "oteo kruh" razgovorom s ozloglašenim kriminalcem koji je ocijenjen kao "ulizivački". S druge strane, vjeruje se da je vođa kartela Sinaloa odgovoran za smrt najmanje 2000 osoba, stoga je razumljivo da je dvostruki dobitnik Oscara pazio kakva će mu pitanja postavljati. Kasnije se pokazalo da je taj intervju pomogao u hvatanja zloglasnog kriminalca, a glumac i redatelj našao se u nezgodnoj situaciji: na sreću, narko boss mu se nije osvetio, no pojedina zlopamtila iz medija nisu mu oprostila "petljanje" u njihov posao. Kako god bilo, napet odnos Seana Penna i sedme sile mogao bi dobiti neočekivani obrat - zbog nedavnog dobrog djela holivudskog glumca. Ovih dana pročulo se, naime, kako je nesebično priskočio u pomoć reporteru Varietyja, Marcu Malkinu, kad je ovaj u svom električnom automobilu, zapeo na cesti.

Novinar se vraćao sa zadatka, filmskog festivala u Palm Springsu, žureći u Los Angeles.Na sljedećem događanju, najavi dodjele Zlatnih globusa, trebao je razgovarati s holivudskim zvijezdama na crvenom tepihu. Puno posla čekalo ga je i tijekom same dodjele.

Kad se zaputio u Los Angeles, nije slutio da će mu automobil otkazati poslušnost u nezgodnom trenutku. Vozilo je ostalo bez struje, no nekako je, posljednjom rezervom u bateriji, došao do benzinske postaje s e-punjačima. Priključio je automobil na prvi slobodan priključak i dok je čekao da sprava proradi, osvrnuo se oko sebe. Na suprotnoj strani ugledao je Seana Penna kako puni svoj električni automobil, dok je na punjaču do njegovog bilo vozilo Mare Buxbaum, publicistkinje slavnog glumca i redatelja. I oni su bili na istom festivalu u Palm Springsu, također su se vraćali u Los Angeles.

Izvor blizak Marcu Malkinu kasnije je ispričao da mu je, u trenutku kad je shvatio da se njegovo vozilo ne puni strujom zbog neispravnog priključka i pomislio da će zakasniti na zadatak, prišla Mara Buxbaum.

image

Marc Malkin 2021., na zadatku s Pedrom Almodovarom

JOHN SALANGSANG/AFI/SHUTTERSTOCK

"Upitala ga je treba li pomoć?" ispričao je izvor za Page Six. Trebalo je, naime, pogurati prazan automobil do sljedećeg, ispravnog punjača na benzinskoj. Dok je novinar zahvalno kimao, u retrovizoru je ugledao Seana Penna kako prilazi njegovom vozilu. Pridružila mu se i Mara Buxbaum: srčano su pogurnuli prazan automobil dok je Marc Malkin ostao za upravljačem. Sve se dobro završilo, novinar Varietyja sretno je stigao na važan događaj i izvještavao s crvenog tepiha.

image

Holivudski glumac i redatelj na ljetošnjem holivudskom štrajku pisaca i glumaca

GILES HARRISON/LONDON ENTERTAINMENT/SHUTTERSTOCK

Sean Penn i njegova publicistica skromno su prešutjeli što se dogodilo na putu za Los Angeles, no izvor blizak novinaru pobrinuo se da svi doznaju za njihovo dobro djelo.

Pokazalo se da Sean Penn ima zlatno srce. Spreman je pomoći novinaru u nevolji, zbog čega bi se njegov napet odnos sa sedmom silom mogao promijeniti: stara zamjeranja napokon bi se trebala zaboraviti i ostati gdje im je i mjesto, u prošlom svršenom vremenu.

Linker
27. travanj 2024 09:22