Nina Slišković Goleš

Voditeljski par u slatkom iščekivanju: ‘‘Početkom ljeta stiže nam drugo dijete, presretni smo‘‘

Radijska voditeljica Nina Slišković Goleš i njezin suprug, voditelj Dnevnika na Novoj TV Dino Goleš, u braku su šest godina, a zajedno već imaju sinčića Šimuna koji će uskoro navršiti tri godine.

Radijska voditeljica Nina Slišković Goleš i njezin suprug, voditelj Dnevnika na Novoj TV Dino Goleš ponovno će postati roditelji. Tridesetčetverogodišnja Splićanka otkrila je kako par čeka drugo dijete, a već imaju sinčića Šimuna koji će u veljači navršiti tri godine. Tim povodom odlučili smo je pitati kako provodi dane u blaženom stanju, je li joj ova trudnoća zahtjevnija od prethodne te kako je na vijesti o skorom dolasku novog člana obitelji reagirao njezin sin.

Najprije, čestitke još jednom na sretnim vijestima. Kada očekujete dolazak prinove?

- Hvala vam od srca! Beba stiže s početkom ljeta, tako da će, bude li sve dobro, ovo biti jedno ljeto koje ćemo posebno pamtiti.

Ovo je vama i suprugu drugo dijete. Je li mali Šimun uzbuđen što će postati stariji brat, razumije li što se događa?

- S obzirom na to da je Šimun nedavno iz prve ruke pratio trudnoću moje sestre i dolazak moje nećakinje Mile na svijet, proces mu je donekle jasan, a radost i uzbuđenje iščitavam kroz neke njegove male nježnosti i priče. S obzirom na to koliko je on nježno, blago i nesebično biće, vjerujem da će biti baš savršeni stariji brat.

image
IRMA.JPG

Kako ste otkrili Šimunu da će postati brat?

- Nismo mu rekli odmah, pričekali smo da prođe neki prvi period prije nego podijelimo tu sretnu vijest s njim, a onda smo ga posjeli i jednostavno razgovarali s njim. Sve smo to vrlo slikovito i potkrijepljeno primjerima iz prakse odradili, ne bismo li mu što više približili tu jednu za dijete pomalo apstraktnu ideju.

S obzirom na to da već znate otprilike što vas čeka, jeste li opušteniji nego što ste bili u prvoj trudnoći? Što je ovog puta drugačije?

- Prvo tromjesečje trudnoće mi je bilo znatno teže nego u prethodnoj trudnoći, mučnine i slabost puno izraženija, a nije pomagala ni činjenica da sam već mama i da kod kuće imam dijete koje također zaslužuje moju pažnju i angažman, ali i dalje sve to svrstavam u domenu slatkih muka. Što se opuštenosti tiče, lagala bih kad bih rekla da sam opuštenija nego li sam u prvoj trudnoći bila, u paketu s trudnoćom dolazi i taj jedan oblak brige koji putuje s vama svugdje i stalno, ali to je normalno. Ovaj put barem znam što me u svakom od stadija trudnoće čeka pa sam utoliko ipak malo mirnija. A uz Šimuna mi i manjka slobodnog vremena za pretjerano razmišljanje i brige, što je također plus.

image

Nina kaže da su ona i suprug priželjkivali dvoje djece, a želja im se i ostvarila

IRMA.JPG

Kako je vaša obitelj reagirala na vijesti o prinovi?

- Obitelj je očekivano reagirala oduševljenjem, svi su znali kako si priželjkujemo još jedno dijete, tako da je radost bila zaista velika.

Gdje planirate provesti ostatak trudnoće? Hoćete li biti sada češće u Dalmaciji gdje su vam majka i sestra?

- Još neko vrijeme smo sigurno u Zagrebu, s dolaskom proljeća se planiramo malo prebaciti u Dalmaciju i uživati uz more i s mojom obitelji. Jako želim ovo vrijeme dok je Šimun još jedinac iskoristiti za puno lijepih zajedničkih trenutaka u kojima ćemo biti fokusirani jedni na druge.

Linker
10. travanj 2024 11:35