Emily Blunt, Meryl Streep i Anne Hathaway na dodjeli nagrada SAG

 STEWART COOK/SHUTTERSTOCK FOR SAG
NA POZORNICI

"Vrag" je nosio Pradu: Meryl Streep, Emily Blunt i Anne Hathaway ponovno zajedno

Na dodjeli nagrada SAG ponovno su se okupile glumice hit filma "Vrag nosi Pradu" i svojim mini skečem publiku podsjetile na i danas popularne trentutke iz filma, a odale su mu omaž i kroz izbor kreacija u kojima su stigle.

Na dodjeli nagrada SAG ponovno su se okupile glumice hit filma "Vrag nosi Pradu" i svojim mini skečem publiku podsjetile na i danas popularne trentutke iz filma, a odale su mu omaž i kroz izbor kreacija u kojima su stigle.

Malo tko je u subotu na večer slutio što će holivudska legenda Meryl Streep prirediti na dodjeli nagrada SAG (Udruženja filmskih glumaca). Imala je zadatak objaviti dobitnika nagrade za najboljeg glumca u kategoriji humoristične serije, no umjesto da to učini, ležerno je izjavila da nije ponijela naočale za čitanje ni omotnicu s imenom pobjednika. Na trenutak je nastao tajac, a onda se dvoranom u Los Angelesu prolomilo glasno oduševljenje jer su joj se na pozornici pridružile Anne Hathaway i Emily Blunt noseći joj naočale i omotnicu. Predale su joj tražene predmete, a kolege u gledalištu i dalje su im pljeskali: svima je postalo jasno da trojac ponavlja situaciju iz kultnog filma "Vrag nosi Pradu".

Poznato je kako je Meryl Streep glumila je Mirandu Priestly, despotsku glavnu urednicu modnog magazina "Runway" dok su Anne Hathaway i Emily Blunt tumačile uloge njenih pomoćnica, Andree Sachs i Emily Charlton. U filmu ih je Miranda nemilice tlačila, a izrazi lica kojim je Meryl Streep oslikala svoj ne baš simpatičan lik (vjeruje se da je film nadahnut Annom Wintour iz Voguea), danas su dio popularne kulture.

image

Zagrljaj ‘pomoćnica ‘ i ledene Mirande iz filma ‘ Vrag nosi Pradu‘

GEORGE PIMENTEL/SHUTTERSTOCK FOR SAG

Jedan od "tih" izraza lica Meryl Streep imala je i 24. veljače na večer, na dodjeli prestižnih priznanja glumačkog ceha kad su joj prišle "pomoćnice". Hladnim tonom glasa, glumica je (kao Miranda) proglasila pobjednika - Jeremyja Allena Whitea, za ulogu u seriji „The Bear”.

Publiku je do suza zabavio dijalog triju glumica, koje su tom prilikom podsjetile na svoj film iz 2006. i nadmašile same sebe. Najprije je Meryl Streep rekla: "Jedno prastaro pitanje, gdje završava lik, a počinje glumac?", na što joj je Emily Blunt dobacila: "Meryl i Miranda Priestly su poput blizanki", što je diva brzo opovrgla. "Mislim da nisam nimalo poput Mirande Priestly!", rekla je, da bi se u raspravu tada ubacila Anne Hathaway.

"Ne, to uopće nije bilo pitanje", rekla je Hathaway, aludirajući na jednu od najpoznatijih rečenica Mirande Priestly iz omiljenog filma. Potom je Meryl otvorila omotnicu, a Emily Blunt joj je, tobože ironično, dobacila: "Svakako je otvorite ledenim tempom, znate kako me to oduševljava", što je još jedna referenca na izjavu Mirande iz filma.

Kasnije su je njene "pomoćnice" zagrlile, a glumica je tu gestu popratila Mirandinim iznenađeno-hladnim izrazom lica. A onda je skinula naočale i od srca se nasmijala.

image

Emily Blunt nosila je haljinu Louis Vuitton, Meryl Streep bila je u pradi dok je Anne Hathaway izabrala
vitnage kreaciju Atelier Versace

GEORGE PIMENTEL/SHUTTERSTOCK FOR SAG

Bio je to jedan od rijetkih ponovnih susreta triju glumica nakon snimanja hita o naličju svijeta mode i modnih magazina. Treba dodati i to kako su se početkom ove godine Anne Wintour i Anne Hathaway pojavile na kazališnoj pozornici nakon izvedbe broadwayske predstave "Gutenberg! The Musical!", izvele kratki skeč na temu svima znanog filma i razgalile publiku.

No, okupljanje triju glumica iz filma "Vrag nosi Pradu" na dodjeli SAG nagrada, bacilo je fanove "u trans". Dijelom i zato što su sve tri izgledale fenomenalno, a svojim su lookovima također odale omaž filmu. Naime, Meryl Streep stigla je u kreaciji kuće Prada, Anne Hathaway odjenula je arhivsku haljinu Versace u nijansi cerulean blue, što je referenca na scenu u kojoj Miranda u filmu pomoćnici Andrei objašnjava sve nijanse plave boje, dok je Emily Blunt stigla u efektnoj, crvenoj haljini Louis Vuitton.

image

Emily Blunt u kreaciji Louis Vuitton

VALERIE MACON AFP
image

Meryl Streep nosila je Pradu

FRAZER HARRISON GETTY IMAGES VIA AFP
image

Anne Hathaway u arhivskoj Versace haljini u nijansi cerulean blue

FRAZER HARRISON GETTY IMAGES VIA AFP
Linker
26. travanj 2024 00:23