Vanessa Williams

 SHUTTERSTOCK/CANVA
Dvoboj Mirandi

"Vrag nosi Pradu" stiže na kazališne daske, a uloga zloglasne urednice pripala je bivšoj Miss Amerike

Meryl Streep je tumačila istu ulogu u istoimenom filmu, pa jedva čekamo vidjeti tko će biti bolji u ulozi ‘zloglasne‘ modne urednice, bivša Miss Amerike Vanessa Williams ili glumačka diva?

Meryl Streep je tumačila istu ulogu u istoimenom filmu, pa jedva čekamo vidjeti tko će biti bolji u ulozi ‘zloglasne‘ modne urednice, bivša Miss Amerike Vanessa Williams ili glumačka diva?

Londonska kazališna publika imat će priliku procijeniti tko je bolje odigrao ulogu Mirande Priestly, zahtjevne modne "vladarice" iz knjige i filma "Vrag nosi Pradu": Meryl Streep ili Vanessa Williams? Naime, na West Endu postavlja se istoimeni mjuzikl, a ulogu Mirande Priestly ovaj put je dobila Vanessa Williams. Nekadašnja Miss Amerike, koja je laskavu titulu ponijela 1984. godine, ima iskustva s likovima žena "teških karaktera": u seriji "Ugly Betty" tumačila je ulogu zločeste Wilhelmine Slater, a zapaženu ulogu razmažene bogatašice imala je imala i u seriji "Desperate Housewifes" gdje je bila Renee Perry, prijateljica Lynette Scavo s fakulteta koja je prije 20 godina spavala s Lynettinim tadašnjim dečkom, a kasnije suprugom Tomom Scavom. Ukratko, Vanessa Williams začinit će predstavu i dati posebnu energiju interpretaciji lika koji je u knjizi, bestseleru iz 2003. te u filmu iz 2006. navodno oblikovan prema urednici američkog Voguea, Anni Wintour.

Epilog natjecanja dviju Mirandi, Meryl Streep i Vanesse Williams, bit će neizvjestan do premijere planirane za listopad 2024. godine, u londonskom kazalištu Dominion Theatre, dok će se preko ljeta predstava igrati u kazalištu Theatre Royal Plymouth. Režiju i koreografiju potpisuje trostruki dobitnik nagrade Tony, Jerry Mitchell, glazbu potpisuje Sir Elton John, scenografiju Tim Hatley, a kostimografiju Gregg Barnes, piše Variety.

Zasad nisu poznati svi glumci, pa ni tko će tumačiti glavnu ulogu Andy (casting je u tijeku), no u toj ulozi, na filmu, pamtimo odličnu Anne Hathaway. Kako god bilo, američka glumica specijalizirana za uloge "zlica" oduševljena je prilikom da na svoj način utjelovi glavnu urednicu izmišljenog modnog časopisa Runway i "tlačiteljicu" pripravnice Andy.

image

Vanessa Williams 2006. kao Wilhelmina Slater u seriji
‘Ugly Betty‘

ABC-TV/KOBAL/SHUTTERSTOCK ABC-TV/KOBAL/SHUTTERSTOCK

"Oživjeti Mirandu Priestly na West Endu apsolutno je ostvarenje sna. Držite se, polijećemo", izjavila je Vanessa Williams. Inače, njezina uloga u mjuziklu "Vrag nosi Pradu" nije njezin debi na West Endu: prije četiri godine tumačila je jednu od glavnih uloga u predstavi "City of Angels". Bit će zanimljivo vidjeti kako se snašla u cipelama modne vladarice Mirande Priestly, vrtoglavo visokih potpetica.

Linker
26. travanj 2024 01:07