Zadarski muzej postao je modna pozornica

 IVA PERINčIć
Moda sa srcem

Zadarska Providurova palača na jednu večer zasjala u znaku mode i međusobnog pomaganja

U samom srcu grada organiziran je humanitarni događaj pod nazivom Chic Evolution, s recentnim prikazom ženskog modnog stvaralaštva a prikupljena sredstva bit će donirana zadarskoj Ligi protiv raka

U samom srcu grada organiziran je humanitarni događaj pod nazivom Chic Evolution, s recentnim prikazom ženskog modnog stvaralaštva a prikupljena sredstva bit će donirana zadarskoj Ligi protiv raka

U četvrtak je zadarska Providurova palača zasjala modnim kreacijama s potpisom domaćih dizajnera, a cijeli događaj koji je transformirao jezgru grada u epicentar modnog putovanja, bio je i u humanitarnom znaku. Naime, projekt pod nazivom "Chic Evolution", kroz svijet mode i glazbe za cilj ima osvijestiti mlade djevojke i ukazati na važnost preventivnih pregleda dojki i maternice.

Razigranost mode i glazbe spojio je viši, humanitarni cilj koji će pomoći mnogim ženama budući da se prikupljeni iznos donira udruzi Liga protiv raka Zadar za nabavu uređaja za dijagnostiku i terapiju koji će biti od velike važnosti u prevenciji i otkrivanju raka dojke i maternice.

image

Revija s humanitarnim povodom

IVA PERINčIć

Cijela večer nosila je naziv "Putovanje modnim kreacijama pogledom, bojama, mirisom i okusom", suorganizatori večeri bili su udruga Liga protiv raka Zadar i Narodni muzej grada Zadra dok su pokazane kreacije popularnih zadarskih brendova Chic IB bags, Tiramol HR i Amas Bijoux - čije su vlasnice žene.

"Chic Evolution zamišljen je kao dugoročni projekt koji bi svake godine okupio i promovirao uspješne, poduzetne žene te im dao bolju vidljivost. Cijeli projekt, kojim želimo potaknuti žene brinuti se o svom zdravlju, za mene ima osobno značenje. Neopisivo sam sretna što je napokon ugledao svjetlo dana", rekla je organizatorica projekta Ivana Bičanić.

image

Modno besprijekorna Paula Sikirić

IVA PERINčIć

Među brojnim gostima također su bili i gradonačelnik grada Zadra te predsjednik udruge Liga protiv raka Zadar, Branko Dukić, direktorica turističke zajednice grada Zadra Iva Bencun, voditeljica odjela za onkologiju opće bolnice Zadar te članica predsjedništva Lige protiv raka Zadar, dr. med. Vesna Telesmanić Dobrić, Katica Topčić, influencerica Paula Sikirić i brojni drugi. Pokrovitelji modno-humanitarne večeri bili su Grad Zadar, Zadarska županija te Turistička zajednice grada Zadra.

Linker
26. travanj 2024 03:13