Amal Clooney and George

 GIGI IORIO/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA
Preslatko

Zaljubljeni pogled govori sve: George Clooney očarano je gledao svoju Amal dok je primala nagradu

Odlučnoj odvjetnici dodijeljena je u Veneciji nagrada DVF iza koje stoji ugledna obiteljska zaklada Diller von Fürstenberg, za žene koje pomažu ženama.

Odlučnoj odvjetnici dodijeljena je u Veneciji nagrada DVF iza koje stoji ugledna obiteljska zaklada Diller von Fürstenberg, za žene koje pomažu ženama.

Dosad je Amal Clooney pratila supruga na događanja iz njegovog svijeta, a ovih dana bio je red na njezinom suprugu, Georgeu Clooneyu, da joj bude pratnja na dodjeli prestižne nagrade DVF iza koje stoji ugledna obiteljska zaklada Diller von Fürstenberg. Dodjeljuje se iznimnim ženama posvećenim pomaganju i borbi za poštivanje prava manje sretnih žena: svrha priznanja je dodijeliti im 100.000 dolara i povećati resurse, a time i sveobuhvatniji rad na trusnom polju ženskih prava.

Holivudski glumac ostavljao je dojam je kao da svoju prekrasnu suprugu vidi prvi put. Bio je očaran, zadivljen i ponosan zbog njenog nevjerojatnog doprinosa unapređivanju ljudskih prava i preuzimanja najmučnijih slučajeva na tom polju: porobljenih i sustavno silovanih jazidskih žena i djevojčica tijekom vojne kampanje ISIS-a, žrtvi iživljavanja sudanskih milicija i vladinih snage u Darfuru te borba za oslobađanje aktivistica zatvorenih širom svijeta. Bio je u drugom planu, potpuno zasjenjen Amal, njezinim radom, ljepotom, karizmom, sretan što je na glamuroznom događaju u Veneciji, primila zasluženo priznanje.

image

Amal Clooney and George

GIGI IORIO/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

U obrazloženju zašto joj je, uz još četiri žene, dodijeljena nagrada stoji da su nagrađene „pokazale vodstvo, snagu i hrabrost” u predanosti ženskim ciljevima.

"Amal Clooney nagrađivana je odvjetnica za ljudska prava koja je posljednja dva desetljeća branila žrtve nepravde širom svijeta. Zastupa klijente pred međunarodnim sudovima, uključujući Međunarodni kazneni sud, Međunarodni sud pravde i Europski sud za ljudska prava. Njezini rezultati u osiguranju slobode nepravedno pritvorenim novinarima diljem svijeta su bez premca. Trenutačno je članica Radne skupine za odgovornost za zločine počinjene u Ukrajini kako bi poduprla pravdu za žrtve ratnih zločina i drugih kršenja ljudskih prava," stoji u pojašnjenju dodjele prestižnog priznanja.

image

Amal Clooney and George

PIXMEDIA/ MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA
image

Amal Clooney and George

PIXMEDIA/ MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

Na dodjeli, četrnaestoj po redu, koju je 2010. pokrenula dizajnerica Diane von Fürstenberg i čini je cilj nagraditi izvanredne žene posvećenih transformaciji života drugih žena, dočekala ih je modna dizajnerica.

Amal Clooney, jedna od najpoznatijih odvjetnica za ljudska prava, izgledala je zapanjujuće u vintage kreaciji od svijetloružičaste čipke i tila iz jesenske kolekcije Johna Galliana iz 2000. godine za Christian Dior. Haljina je bila dostupna na platformi Tab Vintage, na kojoj su dostupni rijetki, dizajnerski vintage komadi. Haljinu je upotpunila clutch torbici u boji bronce i sandalama s visokim potpeticama s remenčićima. Izbor nakita također je uskladila s vintage Dior izgledom: ukrasila se parom elegantnih, visećih naušnica ukrašenih biserima u obliku kruške. Provirivale su kroz pramenove njene raspuštene, tamne kose. Njezin suprug George Clooney odjenuo se standardno za takvu priliku, tamni, ležerno krojen smoking. Nosio ga je talijanski ležerno, bez leptir mašne ili kravate.

Linker
28. travanj 2024 12:39