Joaquin Phoenix
 

 MOVIESTORE/SHUTTERSTOCK
Veliki emotivac

Zanimljiva crtica sa snimanja: Joaquin Phoenix onesvijestio se zbog scene - u kojoj nije glumio

Holivudski glumac poznat po ulogama autsajdera i negativaca, srušio se na pod ponesen emocijama na snimanju filma ‘Beau Is Afraid‘ u kojem tumači naslovnu ulogu.

Holivudski glumac poznat po ulogama autsajdera i negativaca, srušio se na pod ponesen emocijama na snimanju filma ‘Beau Is Afraid‘ u kojem tumači naslovnu ulogu.

Trebala je to biti uobičajena njujorška filmska večer, kada poznati filmaš zakupi kino i pozove odabrano društvo na projekciju i party. Uzvanici događanja koje je u kinu Alamo Drafthouse Cinema, u Brooklynu, organizirao neovisni redatelj, scenarist, Ari Aster, mislili su da idu na projekciju njegovog starog filma i poslije na prateći party. Mislili su da će im redatelj u subotu, 1. travnja, prikazati svoj horor iz 2019., "Midsommar", a poslije će se malo podružiti. Kako je na projekciju trebala doći holivudska glumica Emma Stone, a redatelj je otkačen i prilično poznat u njujorškim umjetničkim krugovima, odaziv je bio vrlo dobar. A kad su se svjetla ugasila, publici je, umjesto filma iz 2019., prikazano najnovije Asterovo ostvarenje, "Beau Is Afraid" s holivudskim glumcem Joaquinom Phoenixom u naslovnoj ulozi. Uzvanici su tek tada shvatili da su, zapravo, došli na "tihu" premijeru. Redatelj im je pokazao film koji će se tek 21. travnja početi prikazivati u kinima.

image

Slavni glumac srušio se u nesvijest, kaže redatelj

ERIC CHARBONNEAU/SHUTTERSTOCK

Ukratko, na neočekivanoj premijeri štošta se doznalo. Glavne zvijezde nije bilo jer snima nastavak filma "Joker" ali je redatelj nakon projekcije pričao o filmu s uzvanicima i otkrio im sve što su htjeli znati, piše portal Metro. Razgovor je ležerno moderirala Emma Stone: i sama se, kad bi ju tema privukla, uključila u razgovor. Na njen nagovor, redatelj je otkrio da je njezin samozatajni kolega utkao dušu u film o teškom odrastanju, specifičnom odnosu s majkom i probijanju kroz život anti-junaka, Beaua Wassermanna. Poznato je da takvim glumačkim poslasticama Joaquin Phoenix teško može odoljeti, stoga nikoga nije iznenadio što je bio na setu filma "Beau Is Afraid" i kada nije trebao snimati.

image

Sa zaručnicom Rooney Mara ima sina Rivera

MATT BARON/SHUTTERSTOCK

"Ulogu njegove mame, Mone Wassermann, tumači glumica Patti LuPone. Imala je intenzivnu scenu bez Joaquina, ali on ju je gledao i suflirao sa strane. U jednom trenutku pogledam prema mjestu gdje je stajao, a njega nema. Zapravo, bilo ga je, ali na podu. Onesvijestio se zbog intenziteta scene i emotivnog naboja. Iako ga se to nije trebalo ticati. Nije trebao biti tamo. Naljutio me, sve bi super ispalo da se nije srušio, pa su se svi sjurili prema njemu. Morali smo snimati ispočetka", otkrio je redatelj. Zasad nema vijesti o tome kako se Phoenix osjeća na setu filma o Jokeru, još jednom autsajderu, koji mu je 2020. donio Oscara u kategoriji glavnog glumca. Prema fotografijama sa seta čini se sve ok.

image

Na snimanju novog nastavka filma "Joker"

JASON HOWARD/BAUER-GRIFFIN/SHUTTERSTOCK
Linker
02. svibanj 2024 14:12