NIJE DOBRO

Zdravlje Brucea Willisa sve više se pogoršava: Njegova obitelj otkrila da ima novu dijagnozu

Njegova bivša supruga Demi Moore, sadašnja supruga Emma Heming i svih pet kćeri progovorile su o dijagnozi zbog koje je glumačka legenda morala odustati od svoje karijere.

Godinu dana nakon što mu je dijagnosticirana afazija, poremećaj govora uzrokovan oštećenjem mozga, zdravstveno stanje umirovljenog glumca Brucea Willisa još se više pogoršalo. Njegova je obitelj u četvrtak u podužoj izjavi otkrila kako je Bruceu sada dijagnosticirana frontotemporalna demencija.

"Iako je ovo bolno, pravo je olakšanje konačno imati jasnu dijagnozu. Frontotemporalna demencija (FTD) je okrutna bolest za koju mnogi od nas nikada nisu čuli i koja može pogoditi bilo koga. Kod osoba mlađih od 60 godina FTD je najčešći oblik demencije, a budući da postavljanje dijagnoze može trajati godinama, vjerojatno je mnogo rašireniji nego što je poznato", poručile su na web stranici Udruženja za frontotemporalnu degeneraciju njegova bivša supruga, Demi Moore, sadašnja supruga, Emma Heming i svih pet Willisovih kćeri. Dodale su kako se nadaju da će se u nadolazećim godinama pojaviti lijek za ovu bolest.

"Kako Bruceova dijagnoza napreduje, nadamo se da se sva medijska pozornost može usmjeriti na rasvjetljavanje bolesti koja zahtijeva daleko više svijesti i istraživanja”, stoji u nastavku. Obitelj smatra kako bi i sam Bruce, kada bi to mogao, želio pomoći u širenju svijesti o bolesti te povezati ljude koji od nje pate.

"Bruce je uvijek nalazio radost u životu - i pomagao je svima koje poznaje da učine isto. Mnogo nam je značilo vidjeti kako se ta brižnost vraća njemu i svima nama. Bili smo dirnuti ljubavlju koju ste dijelili prema našem dragom suprugu, ocu i prijatelju u ovom teškom trenutku. Vaše kontinuirano suosjećanje, razumijevanje i poštovanje omogućit će nam da pomognemo Bruceu da živi što ispunjenijim životom", poručile su za kraj glumčevim fanovima.

Linker
19. travanj 2024 11:51