- / JackPhoto / Profimedia
Dirljivi video za kraj

Žena koju je Menzel volio iznad svega... Ni godine ni bolest nisu ih obeshrabrili: 'Ništa ne završava smrću'

Olga Menzelova dugi niz godina provela je u braku s nedavno preminulim filmskim velikanom Jiříjem Menzelom. Njezin oproštaj od supruga mnoge je rasplakao....

Producentica Olga Menzelova oprostila se dirljivim riječima od svog supruga, velikog češkog redatelja Jiříja Menzela. Podsjetimo, velikan češke, ali i svjetske kinematografije, preminuo je u 82. godini života, a vijest je sa svijetom u nedjelju podijelila upravo Olga.

Uz njega je bila do samog kraja, a potom se dirljivom objavom oprostila od supruga. "Jiřinka, naš voljeni, najhrabriji od svih. Sinoć je, u našem domu i našem naručju, tvoje tijelo napustilo ovaj svijet. Tvoja ljubav prema meni i našim curama bila je bezuvjetna", napisala je Olga u tužnoj objavi na društvenim mrežama, dodavši video koji prikazuje njihove obiteljske uspomene.

Posljednje godine života proveo je u borbi za zdravlje. Ni tada ga njegova Olga nije ostavila

Na snimci se vide uspomene iz Menzelova obiteljskog života - tijekom kojeg je uživao s kćerkicama čitajući im bajke prije spavanja, gledajući filmove, uživajući u roditeljstvu punim plućima. Emotivna objava prikazuje i dirljive fotografije Jirija s njegovom djecom, njegov boravak u bolnici 2017. godine, ali i posljednje godine života, tijekom kojih je pokušavao preboljeti infekciju mozga koja ga je prije tri godine smjestila u bolnicu.

Do njegovog posljednjeg daha 42-godišnja Olga je bila uz Jiříja, za kojeg se udala 2004. godine. Dobili su u braku dvije djevojčice, a unatoč velikoj razlici u godinama, bili su sretan par. Ni povremene trzavice nisu im mogle stati na put, Menzel je Olgu obožavao. A i ona njega. Ostala je producentica uz supruga i u najtežim trenucima života. Naime, kada je Jiří 2017. godine završio u bolnici zbog infekcije mozga, od čega se nikad nije oporavio, Olga je vodila brigu o njemu, strpljivo se nadajući poboljšanju.

Nakon njegovog tužnog odlaska, Olga se u dugoj objavi oprostila od supruga, citirajući, između ostalog, i poslanicu Korinćanima.

"Hvala ti i na ove tri teške godine, pomagao si mi tijekom njih. Tvoja hrabrost, ukus, ogromna želja za životom, smisao za humor... Želim ti lijep oblak, kako si sam govorio... Ništa ne završava smrću, vjerujem da ćemo se opet sresti, kako god bilo. Volimo te svim srcem, zauvijek", napisala je, između ostalog, Olga.

Ljubavnu i životnu priču oskarovca koji je obožavao život, žene, ali i Hrvatsku, pročitajte u novom broju magazina Gloria.

U novom broju magazina Gloria čitajte i ove teme:

Zlatko Mateša i Bojana Maglaić više nisu zajedno: 'Nakon deset godina veze odlučila sam krenuti dalje'

PARIS HILTON I bogatašice plaču

CHARLOTTE KIRK Ucjene fatalne zavodnice

MIRA BANJAC Moj recept za sretnu starost

LJEPOTA Nika Turković: Kozmetički antidepresivi

STIL ŽIVOTA Rose šampanjac iz vinograda Brada Pitta

KUHINJA Damir Kedžo: Slasni okusi ljeta

FELJTON JIŘÍ MENZEL Oskarovac koji je volio Hrvatsku

Linker
16. travanj 2024 08:40