kakav pogled

Zlatko Dalić pokazao što Vatreni upravo gledaju

Dok se voze po gradu prema središnjem trgu susreću brojne navijače duž trase koji su ih došli pozdraviti i zahvaliti im na bronci koju su donijeli u Hrvatsku.

Hrvatski nogometaši, koji su u nedjelju u 17,26 sati sletjeli u Zagreb, krenuli su u autobusu prema Trgu bana Jelačića nakon što su ih na povratku sa Svjetskog prvenstva u zračnoj luci pozdravili vatrogasci "vodenim topovima" i Zagrebačke mažoretkinje počasnim špalirom.

image

Zlatko Dalić

DAVOR PONGRACIC CROPIX

Dok se voze po gradu prema središnjem trgu susreću brojne navijače duž trase koji su ih došli pozdraviti i zahvaliti im na bronci koju su donijeli u Hrvatsku.

Kakav je pogled Vatrenih iz autobusa pokazao je izbornik Zlatko Dalić na Instagramu.

Hrvatski nogometaši dočekani "vodenim topovima", krenuli prema trgu

Prilikom ulaska zrakoplova u hrvatski zračni prostor hrvatska kontrola zračne plovidbe pročitala je poruku Vatrenima: "Dragi naši Vatreni, hrvatska kontrola zračne plovidbe vas pozdravlja i želi dobrodošlicu u hrvatski zračni prostor. Zahvalni smo što ste našu domovinu opet učinili velikom".

U Zračnoj luci "Franjo Tuđman" Vatrene su dočekali ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar, novinari i fotoreporteri.

image
DAVOR PONGRACIC CROPIX

Iz zrakoplova Croata Airlinesa izašli su sa brončanim medaljama oko vrata i uputili se autobusom prema Trgu bana Jelačića, gdje su se uz rutu kretanja okupili brojni građani dok ih na središnjoj svečanosti u vatrenom ozračju čekaju deseci tisuća navijača.

image
DAVOR PONGRACIC CROPIX

Program je počeo iza 16 sati glazbom koju je puštao DJ, a nastupaju Prljavo kazalište, Jura Stublić i Film, Daleka obala, Dalmatino, Zaprešić Boys, Opća opasnost i Slavonia bend. Himnu Republike Hrvatske izvest će klapa Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj".

Mnoštvo navijača iz Zagreba i brojnih drugih hrvatskih gradova i mjesta okupilo se na središnjem zagrebačkom trgu "oboružano" zastavama, dresovima, kapama, šalovima i ostalim navijačkim rekvizitima u prepoznatljivim crveno-bijelim kvadratićima.

image
DAVOR PONGRACIC CROPIX

Najviše je mladih ljudi, koji plešu, pjevaju domoljubne pjesme poput "Zovi samo zovi", "Moja zemlja Hrvatska", "Bježite ljudi", "Lijepa li si" ili skandiraju navijačke slogane i imena nogometaša, kao što je Luka Modrić.

Duž trase kojom se kreće autobus s Vatrenima dočekuju ih brojni građani sa zastavama, pale se baklje, uzvikuju imena ljubimaca nacije, ispaljuje vatromet...

Linker
09. lipanj 2023 06:36