Potvrdila znanost

Zlatni rez odlučio: Ovo je najljepši muškarac na svijetu

Njegove proporcije lica najbliže su starogrčkom omjeru savršenstva, zlatnom rezu, a s tijesnom prednošću pobijedio je Chrisa Hemswortha i Michaela B. Jordana.

Prema zlatnom rezu, starogrčkim mjerama lica savršene ljepote koji je potvrdila suvremena znanost, Rege-Jean Page proglašen je najljepšim muškarcem svijeta. Prema sudu obožavateljica serije Bridgerton, nezaboravni vojvoda od Hastingsa već je dugo najzgodniji od svih frajera koji su se u većim ili manjim ulogama pojavili u seriji, a znanstvenici su potvrdili ono što žene već znaju.

Istraživanje je vodio britanski estetski kirurg Julian De Silva. Starogrčki omjer savršene ljepote Phi usporedio je s licima najzgodnijih slavnih frajera, a izračun je na prvo mjesto postavio Rege-Jeana Pagea čije se lice podudara sa zlatnim omjerom Phi čak 93.65 posto. Njegove usne ocijenjene su izvanrednima pa ne čudi što obožavateljicama sami pogled na njih budi pomisao na poljupce.

Treba dodati kako je kirurg De Silva koristio osuvremenjenu tehniku računalnog mapiranja, koja ne griješi.

image

Chris Hemsworth je na drugom mjestu

MEDIA-MODE/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA MEDIA-MODE/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

"Ta nam tehnika omogućuje nam da riješimo neke od najvećih misterija o tome što čovjeka čini fizički lijepim, a koristimo je i za planiranje operacija pacijenata", rekao je za Daily Mail.

Najvažniji adut zvijezde akcijskog trilera "The Gray Man" njegov je gotovo idealan razmak između očiju, njihov položaj te usne. Malo nižu ocjenu dobio je zbog širine i duljine nosa.

image

Američki glumac Michael B. Jordan

JOHN SALANGSANG/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Drugoplasirani je holivudski glumac Chris Hemsworth. Kirurg ga navodi kao primjer klasične muške ljepote, a njegova podudarnost sa zlatnim rezom iznosi 93.53 posto, što znači da su o pobjedi Rege-Jeana Pagea odlučivale nijanse.

Trećeplasirani američki glumac Michael B. Jordan može se pohvaliti s 93,46 posto podudarnosti s omjerom Phi, dok je četvrti na ljestvici, pop zvijezda i glumac Harry Styles, dobio 92,30 posto.

Možda će ovo priznanje vojvodi iz Bridgertona pomoći da dobije ulogu Jamesa Bonda.

Linker
05. ožujak 2024 16:30