Glumac Zoran Pribičević s obitelji 

 MARKO TODOROV/CROPIX
Sretna obitelj

Zoran Pribičević: "Obožavamo blagdane, a oko izbora drvca uvijek izbije najveća svađa"

Glumac Zoran Pribičević i njegova supruga Alenka s veseljem iščekuju nadolazeće blagdane koje tradicionalno provode u krugu obitelji, a nama su otkrili svoje prve asocijacije na Božić, tko je zadužen za izradu blagdanskih slastica, ali i oko čega uvijek nastane drama u njihovom inače skladom domu.

Glumac Zoran Pribičević i njegova supruga Alenka s veseljem iščekuju nadolazeće blagdane koje tradicionalno provode u krugu obitelji, a nama su otkrili svoje prve asocijacije na Božić, tko je zadužen za izradu blagdanskih slastica, ali i oko čega uvijek nastane drama u njihovom inače skladom domu.

U domu našeg glumca Zorana Pribičevića i njegove supruge, uspješne producentice, event managerice i vlasnice tvrtke ZIA produkcija Alenke Žganjer Pribičević, već je naveliko počelo odbrojavanje do blagdana kojima se najviše raduju njihova djeca - 10-godišnji sin Dino i dvije godine mlađa kći Elena. Ove godine s ukrašavanjem doma krenuli su nešto kasnije zbog brojnih obveza, no unatoč tome blagdanski je duh u njima već odavno prisutan. Posebice u Alenki koja uživa u kupnji raznih dekoracija i pretvaranju njihovog obiteljskog gnijezda u pravu božićnu bajku što Zoranu pomalo, priznaje nam, zna ići na živce.

"Supruga obožava ukrašavanje, a zna da se to meni baš i ne sviđa pa malo po malo vadi ukrase i raspoređuje ih po stanu i onda jednog dana, bez da se uopće snađem, samo shvatim da nam je stan pun figurica i ukrasa", kroz smijeh govori Zoran kojeg uvijek zapadne onaj "teži dio posla". "Treba to sve i raskititi, a zna se tko radi te fizičke poslove", smije se glumac koji je, kada su blagdani u pitanju poprilično tradicionalan tip. Božićno drvce kod njih se tako uvijek kiti baš na Badnjak i to je tradicija u kojoj sudjeluju svi članovi obitelji.

image

Obitelj Pribičević zadovoljna je s godinom na izmaku zbog brojnih zajedničkih putovanja koje će zauvijek pamtiti

PRIVATNI ALBUM

"Uvijek smo doma na Badnjak i nastojim da nas četvero kao obitelj dočekamo Božić, zajedno idemo na polnoćku, okupimo se zajedno oko stola i uživamo u blagdanskim delicijama, djeca se vesele Djedu Mrazu i darovima, a onda nakon Božića idemo na već tradicionalan ručak kod naših roditelja", otkriva Pribičević.

Njihovim domom tih se dana širi miris ukusnih blagdanskih delicija. Na sam Badnjak, neizostavan je bakalar u kojem uživaju svi članovi obitelji, jednako kao i u slasticama koje Alenka priprema zajedno s djecom. Suprug Zoran i sin Dino posebno hvale njezinu makovnjaču koju pravi po tradicionalnom receptu svoje bake, dok Elenu najviše vesele – raspucanci!

image

Zoranova supruga Alenka prava je maherica u izradi makovnjače koje radi po receptu svoje bake (snimljeno u CHIC bar & more)

MARKO TODOROV/CROPIX

"Keksići, praznici i taj lijepi blagdanski ugođaj moje su prve asocijacije na Božić", govori nam Elena koju smo pitali i koje su njezine božićne želje, a uslijedio je odgovor koji nas je ugodno iznenadio. "Želim samo da se dobro provedemo i da se nitko od nas ne razboli!", kao iz topa izrekla je 8-godišnja djevojčica, dok njezin uzor, stariji brat Dino, pak mašta o novim kopačkama i rukavicama. To ni ne čudi s obzirom na to da je Dino perspektivan vratar koji trenutno igra za nogometni klub Rudeš. A uz to što marljivo korak po korak gradi sportsku karijeru Dino sinkronizira crtiće i snima reklamne kampanje, a o tome da postane glumac baš kao otac trenutno ne razmišlja. No, njegovim putem mogla bi krenuti Elena koja iza sebe također ima već nekoliko sinkronizacija animiranih filmova, uz to glumi, odlazi na satove suvremenog plesa, pleše na svili, a trenutno je okupirana i pripremama za LiDraNo, smotru literarnog, scenskog i novinarskog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola.

image

Zoran u društvu sina Dine koji je perspektivan nogometni vratar i kćeri Elene koja se bavi plesom i glumom

PRIVATNI ALBUM

Najljepše doba u godini nosi sa sobom i brojne anegdote, a u ovoj obitelji one su najčešće vezane uz jedan od najvažnijih simbola blagdana – božićno drvce. "Imamo dosta zanimljivih i priča i anegdota, a one se najčešće odnose upravo na božićno drvce", kroz smijeh govori Zoran i dodaje da svake godine imaju isti problem, niti jedno drvce koje donese u njihov dom ne naiđe na odobravanje njegove supruge Alenke. "Bor je ili premali ili zakrivljen ili nije dobra vrsta... Jedne godine nakon poprilične svađe sa suprugom progutao sam sav svoj ponos, uzeo drvce i odlučio ga vratiti prodavaču. I tako dođem ja sav izvan sebe do svog prodavača na Trešnjevci kod kojeg godinama uzimam borove i kažem mu: „Oprostite, ne znam što da vam kažem, ali supruga me poslala natrag”. Čim sam to izgovorio on je samo slegnuo ramenima i rekao: „Sve znam, sve znam, nema problema sad ćemo mi naći drugi bor. Takve se situacije događaju često”, kroz smijeh prepričava Zoran koji nam je otkrio i kako izabrati savršeno drvce. Pitate li njega izbor s kojim teško da ćete pogriješiti je jedan – skandinavska jelka. No, i tu se događaju neočekivane situacije koje mogu pokvariti radost blagdana i to baš onda kada to ne bi trebalo.

"To nam se dogodilo prošle godine nakon što me supruga tri dana prije Badnjaka poslala da odem na lokaciju koju ona želi po bor. Kad smo krenuli s kićenjem shvatili smo da se drvce totalno osipalo pa smo ga na sam Badnjak morali baciti. Na kraju sam se opet vratio kod svog prodavača i kupio bor koji je spasio cijelu situaciju", prisjeća se Pribičević. Kada se osvrne na godinu na izmaku poprilično je zadovoljan.

"Uvijek na kraju godine volim napraviti neki pregled godine, a ova 2023. nam je bila sjajna. Puno smo putovali. Godinu smo započeli putovanjem u Dubai, potom smo bili u Australiji, Rimu, na jedrenju hrvatskom obalom... Na putovanja uvijek idemo obiteljski, volimo putovati s djecom", ističu supružnici Pribičević.

Uz putovanja godinu su obilježili i poslovni uspjesi. Krajem prošle godine Zoran je dobio ulogu u britanskoj seriji "The Good Ship Murder" koja je nedavno ugledala svjetlo dana, uz to radio je i na novoj predstavi u Ludoj kući „Ništa bez reklame” koja je također izazvala jako dobre reakcije, a dosta su projekata odradili i sa svojom ZIA produkcijom koja se bavi organizacijom evenata, snimanjem radijskih i televizijskih reklama, promo filmova...

Zoran je dokaz i da iza svakog uspješnog muškarca stoji žena, a on to ponosno i ističe. "Moja supruga Alenka je zaista uspješna i vrlo sposobna, vodi paralelno i kućanstvo i firmu, što bi rekli - žena, majka, kraljica. Istina je da ja puno radim u glumačkom svijetu, ali moram priznati da je supruga podigla našu firmu na zaista visoki nivo", ističe Zoran.

Iako ga domaća publika pamti ponajviše po ulozi u „Zabranjenoj ljubavi”, jednoj od najpopularnijih hrvatskih serija ikad, Zoran proteklih godina sve više radi s inozemnim produkcijama. Trenutno ima agenta u Londonu preko kojeg radi audicije, u planu mu je i snimanje jednog igranog filma, a dok se ne otvori prilika za neku novu ulogu radi i na engleskoj verziji aplikacije „Pričalica” (na engleskom: „Storiezzz”) koju je sam osmislio.

"Iduće godine planiram se malo više posvetiti Storiezzu da konačno probamo napraviti jači proboj na svjetsko tržište aplikacije koja priča najljepše bajke i priče svijeta, pomaže u uspavljivanju, razvija maštu i kreativnost te kroz zvučnu sliku razvija dječji mozak na jedinstven i čaroban način. Uz aplikaciju je moguće kreirati personalizirane priče u kojima svako dijete može postati glavni junak”, ističe zagrebački glumac.

image

Vesela obitelj najviše cijeni trenutke kad su zajedno (snimljeno u CHIC bar & more)

MARKO TODOROV/CROPIX

Iako je poslovno sve više vezan uz inozemna tržišta o preseljenju u inozemstvo – ne razmišlja. "Jedno vrijeme sam razmišljao o tome i planirao to sa suprugom, ali kada dobiješ djecu to je sve puno zahtjevnije. Da sam mlađi sigurno bih otišao, ali sada nam je s djecom ovdje sasvim u redu. A i srećom nakon korone sve je postalo puno jednostavnije i lakše i ne trebaš živjeti vani da bi dobio ulogu u stranim produkcijama", navodi Pribičević koji se, baš kao i ostatak glumaca s naših područja, na kastinzima susreće s istim izazovima.

"Na stranom tržištu dosta je teško dobiti uloge nama s balkanskog područja. Uvijek dobivamo uloge Rusa ili Balkanaca. Stavljaju nas u jednu ladicu i nudi nam se određen broj uloga, konkurencija je sve veća", kaže glumac kojem su najveća potpora upravo članovi njegove obitelji. "Oni su meni najveća potpora i inspiracija, jako sam ponosan na njih", ističe Zoran, a njegov sin Dino na to ponosno dodaje: "Išao sam na puno njegovih predstava, jako su mi se svidjele i želim mu veliki uspjeh".

image
PRIVATNI ALBUM
Linker
26. travanj 2024 12:59