Maisie Williams

 STEPHEN LOVEKIN/BEI/SHUTTERSTOCK
otkrila i kako

Zvijezda serije "Game of Thrones" o velikoj transformaciji: "Izgubila sam 12 kilograma zbog uloge"

Maisie Williams glumi mlađu sestru Christiana Diora u desetodijelnoj seriji ‘The New Look‘ čije prikazivanje počinje 14. veljače, na Apple TV+.

Maisie Williams glumi mlađu sestru Christiana Diora u desetodijelnoj seriji ‘The New Look‘ čije prikazivanje počinje 14. veljače, na Apple TV+.

Zbog uloge Catherine Dior, mlađe sestre pariškog dizajnera Christiana Diora u seriji "The New Look", britanska glumica Maisie Williams morala je držati drastičnu dijetu i smršaviti gotovo dvanaest kilograma. Poznata je kao Arya Stark iz serije "Game of Thrones", a sada, pak, tumači kompleksnu ulogu heroine francuskog pokreta otpora tijekom II. svjetskog rata, koja je zbog ilegalnog djelovanja i špijuniranja Nijemaca u okupiranom Parizu, deportirana u nacistički koncentracijski logor Ravensbrück. To je to, ujedno, razlog zbog kojeg se 26-godišnja glumica podvrgnula rigoroznoj dijeti. Treba dodati i to da se Catherine Dior, nakon proživljenih strahota, na kraju rata vratila u Pariz. Legendarni dizajner posvetio joj je 1947. parfem "Miss Dior", a nakon njegove smrti 1957. godine, Catherine se posvetila očuvanju njegove ostavštine. Naime, 1999. postala je počasna predsjednica muzeja Christian-Dior što je bila do svoje smrti 2008., u dobi od 90 godina.

"Jela sam vrlo malo, često meditirala i palila svijeće u svom stanu", rekla je Maisie Williams u razgovoru za britanski Harper‘s Bazaar na čijoj je naslovnici. Proces gubitka značajnog broja kilograma nadzirao je tim medicinskih stručnjaka: redovito su joj pratili otkucaje srca i kontrolirali krvnu sliku. Glumica koja je sa samo 12 godina počela glumiti Aryju Stark u hit seriji HBO-a, dodala je i to da je gubitak kilograma ubrzalo znojenje, odnosno, inducirani gubitak tekućine neposredno prije snimanja.

"Ustajala sam u 4 ujutro kako bih počela s procesom znojenja. Noć prije, oko 19 ili 20 sati, bilo mi je dopušteno pojesti nešto slano i dehidrirajuće, malo dimljenog lososa, te popiti malu čašu vina", prisjetila se glumica. Poslije buđenja u zoru, čekala ju je kupka koja je poticala znojenje.

"Uronila bih u kupku s puno soli. Nekako sam levitirala u njoj, kao u krevet, zatvorila oči i odrijemala oko tri sata. Potom je slijedilo buđenje te prvi jutarnji zalogaj, šaka oraha," ispričala je ‘Arya‘ dodajući kako se noću često budila. Mučile su je noćne more zbog kojih se osjećala nalik na svoj lik, mladu junakinju francuskog pokreta otpora. Radilo se, naime, o "užasnim vizijama muškaraca u uniformi" i osjećala se kao da je "zarobljena i napadnuta".

"Osjećala sam se poput kamenčića u boci koji stalno zvecka", slikovito je opisala svoju borbu s ružnim snovima i nesanicom. Kada bi se probudila u gluho doba noći, često je slušala audio knjigu "Miss Dior: A Story of Courage and Couture", na kojoj je utemeljen njezin lik. Otkrila je i to da je ulogu sestre Christiana Diora dobila u veljači 2022. te da je na setu provela tu cijelu godinu.

"Bio je to dug, nevjerojatan posao, cijeli moj život preselio se u Pariz. Bio je težak posao, no ispunjava me ponosom jer se radi o ulozi koja zahtijevala mnogo istraživanja i rada. Pogodila me je i na osobnoj razini, spoznala sam svu težinu ratnog razdoblja u Pariza", zaključila je jedna od glavnih glumica serije od deset epizoda čije prikazivanje počinje na Apple TV+. 14. veljače. Modni fanovi i obožavatelji serije "Game of Thrones" jedva čekaju vidjeti kako se snašla u "cipelama" heroine iz II. svjetskog rata.

Linker
29. travanj 2024 19:31