BAUER-GRIFFIN/SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA B
BETHANY JOY LENZ

Zvijezda serije "One Tree Hill" otkrila: "Pokušavali su me izvući, ali nisam slušala"

Na ekranu u ulozi dobronamjerne Haley James Scott u seriji "One Tree Hill", a iza kulisa zarobljena u vjerskom kultu. Glumica je nakon desetljeća zacjeljivanja rana spremna otvoreno govoriti o svojim iskustvima u nadi da će pomoći drugima, a u njima je otkrila i kako su joj kolege iz popularne serije pokušavali pomoći, ali ih ona nije slušala.

Na ekranu u ulozi dobronamjerne Haley James Scott u seriji "One Tree Hill", a iza kulisa zarobljena u vjerskom kultu. Glumica je nakon desetljeća zacjeljivanja rana spremna otvoreno govoriti o svojim iskustvima u nadi da će pomoći drugima, a u njima je otkrila i kako su joj kolege iz popularne serije pokušavali pomoći, ali ih ona nije slušala.

Nakon što je prije nekoliko mjeseci na podcastu “Drama Queens” američka glumica Bethany Joy Lenz prvi put javno otkrila da je gotovo deset godina bila članicom vjerskog kulta, u nedavnom je intervjuu za Variety otvoreno govorila o svom iskustvu i napuštanju kulta. Lenz je od 2003. do 2012. glumila Haley u seriji “One Tree Hill” po kojoj je najpoznatija, a upravo je za vrijeme snimanja poznate serije bila članica kulta.

image

Bethany Joy Lenz i kći

HOLLYWOOD TO YOU/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Iako u intervjuu ne spominje ime kulta, priznaje da su njezini glumački kolege bili upoznati s informacijom i nebrojeno puta joj pokušali pomoći da ga napusti. “Bio je to šapat iza kulisa, kao, ‘Znaš, ona je u kultu‘”, rekla je za Variety. "Neko su me vrijeme svi pokušavali izvući i spasiti, što je divno i nevjerojatno, brinuti se o meni na takav način. Ali nisam slušala, bila sam tvrdoglava i stvarno predana onome za što sam vjerovala da su najbolji izbori koje sam tada mogla napraviti”, nastavila je glumica.

Lenz je otkrila da je njezino sudjelovanje počelo grupnim proučavanjem Biblije nakon preseljenja u Los Angeles, a kasnije se razvilo u izolaciju uzrokovanu uvjerenjima vođe kulta da je loše vjerovati ljudima oko sebe koji nisu u vodstvu kulta ili odobreni članovi. "To je dovelo do nepovjerenja između mene i moje glumačke postave i ekipe. Koliko god sam ih voljela i bilo mi je stalo do njih, postojala je temeljna misao: ako me boli, ako patim, ne mogu otići niti jednoj od ovih osoba”, objasnila je glumica dodavši kako se zbog toga osjećala jako usamljeno.

Ipak, zahvalna je na seriji “One Tree Hill” jer joj je na jedan način i spasila život. Naime, snimanje se gotovo devet mjeseci odvijalo u Sjevernoj Karolini zbog čega Lenz nije imala priliku često odlaziti u Los Angeles i sudjelovati u aktivnostima kulta. Upravo je ta udaljenost pomogla glumici da se probudi i napusti kult.

Za magazin PEOPLE glumica je objasnila kako joj je trebalo gotovo cijelo desetljeće i puno terapije da se stvarno oporavi. "Oporavak izgleda drugačije za svakoga. Morala sam krenuti od osobnog razumijevanja Boga i iskustava koje sam imala. A onda je bilo puno vraćanja na ono što sam bila prije i prisjećanja toga te priznavanja da postoji mnogo toga što jednostavno nisam znala”, objasnila je Lenz.

Sada, deset godina kasnije, odlučila je napisati memoar u kojem planira opisati svoje iskustvo i oporavak od sudjelovanja u kultu, a knjiga bi trebala biti objavljena početkom sljedeće godine.

Inače Lenz s bivšim kolegicama Hilarie Burton Morgan i Sophijom Bush od 2021. vodi podcast “Drama Queens” u kojem njih tri razgovaraju o seriji "One Tree Hill" i često ugošćuju druge glumce iz serije. Osim toga, glumica je samostalno pokrenula magazin i istoimeni web portal “Modern Vintage” gdje piše o umjetnosti, kulturi, modi i putovanjima, a 18. kolovoza joj izlazi novi singl "Strawberries".

Linker
27. travanj 2024 18:31