PRESS
malo druženje

Andrej Plenković na Interliber stigao sa kćerkom i sinom koji su cijelo vrijeme bili uz tatu

Premijer je zadovoljan sjajnom atmosferom na sajmu, a otkrio je i koja mu je omiljena literatura.

Premijer je zadovoljan sjajnom atmosferom na sajmu, a otkrio je i koja mu je omiljena literatura.

U petak je hrvatski premijer Andrej Plenković posjetio Interliber, a osim njega sajam su posjetili i potpredsjednik Vlade Davor Božinović, ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

Plenković je na Interliber poveo djecu, sina Marija (7) i kćerkicu Milu (5) koji su privlačili pažnju svih okupljenih. Mališane je sve zanimalo od literature, no nisu se u niti jednom trenuku odvajali od oca.

image

Malenoga Marija zanimalo je sve od literature.

PRESS

Nakon obilaska izložbenih prostora Plenković je rekao da je sjajna atmosfera na sajmu na kojem je 300 izlagača iz 15 zemalja te da je posebno vrijedno to što je pozornost posvećena Ukrajini.

To je, smatra, posebno važno s obzirom na godine epidemije i krizu, a osjeća se i jedna "vibrantna" pozitivna atmosfera.

image

I Mila je iskazala interes za knjigama.

PRESS

Naglasio je kako je ove godine Interliber posebno dobro posjećen te da je vidio mnogo mladih koji obilaze izložbene prostore i razgledaju knjige. Svi se osjećaju poprilično dobro i rezultati su dobri, kazao je dodavši i kako je velik odaziv ljudi iz svih dijelova Hrvatske.

image

Andrej Plenković s djecom na Interliberu.

PRESS

Na novinarski upit što sve čita, rekao je kako kao roditelj navečer djeci čita priče, a za sebe nešto aktualne literature iz međunarodnih odnosa.

Linker
27. travanj 2024 05:16