puna pulska arena

Arctic Monkeys u Puli opravdali titulu koncerta godine, fanovi im zamjerili samo jedno

Koncert Arctic Monkeysa u pulskoj Areni i prije nego se održao ponio je naziv koncerta godine. Razlog za to je činjenica da se rasprodao još u studenom prošle godine, u rekordne dvije i pol minute nakon što su karte puštene u prodaju, a zatim su se na internetskim oglasnicima ulaznice mogle naći po apsurdnim cijenama.

Nije odmoglo ni to što slavni Britanci u Hrvatskoj nisu bili devet godina, a u međuvremenu su izdali svoj najpopularniji album AM.

image

Arctic Monkeys u Puli

PRESS

U utorak navečer u amfiteatru se skupilo oko osam tisuća ljudi koji su, da bi ušli, poprilično dugo čekali u redovima na ulazu. Predgrupa Monkeysima bili su Inhalers, mladi četveročlani sastav iz Dublina predvođen Elijahom Hewsonom, sinom Bone Voxa.

image

Arctic Monkeyse dočekala je puna pulska Arena

PRESS

Za otvorenje večeri Alex Turner i ekipa izabrali su "The View From the Afternoon", a uslijedili su "Brainstorm" i "Snap Out Of It". Publika je očekivano najglasnije reagirala na najveće hitove, već spomenuti "Snap Out Of It", "Arabellu", "Do I Wanna Know" i "Why U Only Call Me When You High". Za vrijeme "No 1. Party Anthem" atmosfera u Areni bila je gotovo čarobna, jer skoro da nije bilo osobe koja nije u zrak podignula mobitel s upaljenom bljeskalicom i s bendom uglas pjevala stihove.

image

Alex Turner

PRESS

"Samo zato što sam stavio naočale ne znači da vas volim manje. No nemojmo oko toga raditi veliku stvar", poručio je Alex fanovima nakon što je usred koncerta stavio sunčane naočale, a vrisak se prolomio Arenom i nakon što je prije "505" uzviknuo: "Pulaaaa".

image

Arctic Monkeys u Puli

PRESS

No bili su to rijetki trenuci u kojima je komunicirao s publikom, što je dio fanova zamjerio bendu. Među pjesmama koje nisu izvedene, a koje je dobar dio publike priželjkivao su "Mardy Bum" i "I Wanna Be Yours", no što se svirke tiče tu nije bilo zamjerki, jer su sve odradili besprijekorno.

image

Arctic Monkeys

PRESS

U sat i pola dečki su izveli 21 pjesmu, a za bis su sačuvali "I Bet You Look Good on the Dancefloor", "No.1 Party Anthem" i "R U Mine", s kojom su zaključili večer. Publika se mirno razišla nešto iza 23 sata, no dio fanova ostao je ispred Arene čekati članove benda.

image

Atmosfera u pulskom amfiteatru

PRESS

Koncert je privukao brojna poznata lica, poput Ide Prester, Ivana Dečaka, Maje Bajamić, Danijela Bilića i Marka Vuletića, koji su došli u organizaciji Ožujskog piva.

image

Ivan Dečak

PRESS
image

Ida Prester i Ivan Dečak

PRESS
Linker
14. travanj 2024 16:08