Bravo za uspjeh!

Bila je to čarobna noć! Rotary Klub 1242 donirao 100 tisuća kuna udruzi Krijesnica

Rotary Klub 1242 Zagreb, poznat po dugoj tradiciji darivanja i pomaganja potrebitima, donirao je udruzi Krijesnica sto tisuća kuna za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima.

Humanitarna večera u organizaciji Rotary Kluba 1242 Zagreb s ciljem prikupljanja novca za pomoć udruzi Krijesnica, urodila je plodom! Udruzi, koja pomaže djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima, donirano je sto tisuća kuna.

U restoranu Maksimir, u parku Maksimir, gdje je prošli tjedan organizirana humanitarna večera, orio se smijeh i svirala dobra glazba. Za zabavu su bili, kako smo najavili, zaduženi iluzionist Luka Vidović, koji godinama vjerno prati Rotary Klub 1242 Zagreb u njihovu radu, te stand-up komičar Igor Drljo. Program je vodio uvijek pozitivan i duhovit te mnogima omiljeni televizijski voditelj Frano Ridjan, a za glazbu je bio zadužen Neven Stipčić Acoustic duo.

image

Frano Ridjan, Igor Drljo, Lana Antunović, Luka Vidović i Miljenko Mustapić

RANKO SUVAR CROPIX

"Privilegija mi je i čast pozdraviti sve prijatelje i cijenjene goste kao prvi među jednakima ispred Rotary Kluba 1242 Zagreb. Ova večer posebna je iz više razloga. Jedan od njih je što RC 1242 Zagreb večeras slavi svoj 8. rođendan. Osam nije veliki broj, ali iza osam godina rada ovog kluba su veliki uspjesi. U Klubu imam 37 prijateljica i prijatelja i sastajemo se jednom tjedno i ugodno se družimo. Radi se o izuzetnim individualcima, filantropima, prvoligašima u svojim poslovima i životima. Upravo ti ljudi su u proteklim godinama odlučili svoje slobodno vrijeme posvetiti pomoći drugima, i to djeci u posebnim potrebama da im se omogući djetinjstvo kakvo svako dijete zaslužuje. Upravo ti ljudi, moji dragi prijatelji, zaslužni su za bezbroj dječjih osmjeha na licima", rekao je u svom pozdravnom govoru okupljenima predsjednik Rotary Kluba 1242 Zagreb, dr. sc. Miljenko Mustapić.

image

Frano Ridjan i Miljenko Mustapić

RANKO SUVAR CROPIX

Naglasio je i kako je proteklih osam godina Rotary Klub 1242 Zagreb kroz nacionalne i lokalne kampanje ostvario donacije u iznosu od više od 6 milijuna kuna kroz razne pomoći.

"Drugi razlog zašto je ova večer posebna je zato što je humanitarna. Kako bi drugačije ovakav klub proslavio rođendan nego humanitarnom akcijom. Zato hvala svim prisutnima što svojim sudjelovanjem pomažu da Krijesnica malo jače svijetli! Upravo krećemo na zajedničko koračanje našeg kluba i udruge Krijesnica kroz rotarijansku godinu te ćemo se potruditi da im itekako pomognemo. S izrazitim ponosom mogu reći da će u narednim danima RC 1242 Zagreb donirati udruzi Krijesnica sto tisuća kuna za njihove potrebe pomaganja djeci oboljelima od malignih bolesti. Večeras je posebna večer jer večeras slavimo upravo to - prijateljstvo i dobročinstvo", zaključio je Mustapić.

image

Miljenko Mustapić, Mladen Duduković i Sanda Berzenji

RANKO SUVAR CROPIX

Večer je nastavljena uz show Luke Vidovića, koji je troje uzvanika pozvao na pozornicu i uključio ih u svoju točku, a pomoć mu je pružala njegova asistentica. Nakon njega, sve je svojim nastupom nasmijao stand-up komičar Igor Drljo, dok se za ugodne note za vrijeme večere pobrinuo Neven Stipčić Acoustic duo.

image

Frano Ridjan, Lana Antunović i Luka Vidović

RANKO SUVAR CROPIX

Svi uzvanici imali su prigodu dati svoj doprinos u humanitarnoj akciji prilogom za karikature koje je majstor slikao za vrijeme večere. Udruga Krijesnica, naime, ima na raspolaganju četiri stana u Zagrebu za smještaj roditelja čija se djeca liječe na jednom od dva pedijatrijska hematološka zavoda u Zagrebu, a u njima je smješteno i po 10 obitelji mjesečno. Stoga, mjesečni troškovi samo jednog takvog stana iznose oko 10 tisuća kuna, pa su sveukupni izdaci Udruge na razini mjeseca samo kad su stanovi u pitanju veliki i rastu te im je svaka donacija dobrodošla.

image

Jelena Češljar, Mihael Severinac i Žana Salapić iz udruge Krijesnice

RANKO SUVAR CROPIX

Podsjetimo, Rotary Klub 1242 Zagreb zaslužan je za više velikih donacija u kojima su im pomogli partneri. Klaićeva bolnica, projekt Škola u bolnici, donacija ustanovi za slijepe "Vinko Bek", a sada i donacija od sto tisuća kuna za udruga Krijesnica, samo su neke od njih.

image

Miljenko i Petrana Mustapić

RANKO SUVAR CROPIX

"Ponosan sam što sam dio ove izrazito uspješne humanitarne skupine prijatelja koji su uvijek spremni bezuvjetno pomoći", rekao je predsjednik Rotary Kluba 1242 Zagreb.

Linker
22. travanj 2024 21:28