Sarah Dombre
#PoetryForChange

Brojni poznati najavili Međunarodni dan poezije u Zagrebu

Jučer su u zagrebačkom hotelu Esplanade brojni poznati uživali u pravom ugođaju bečke kavane zajedno s Julis Meinlom u sklopu kojeg je najavljen današnji Međunarodni dan poezije, kada će se u odabranim kafićima diljem Hrvatske, samo danas, kava moći platiti stihom ispisanim na Julius Meinl razglednici. Razglednice sakupljene u kafićima potom se šalju onima kojima je topla riječ, napisana od srca, najpotrebnija. Sve to dio je globalnog projekta #PoetryForChange koji pomoću poezije, pisane riječi i emocija nastoji promijeniti svijet i učiniti ga boljim mjestom za život pa makar i na trenutak.

Najavu ovog hvalevrijednog projekta jučer u hotelu Esplanadi nisu propustili ni brojni poznati – Milana Vlaović, Marko Tolja, Duško Čurlić, Antonija Šola, Ana Begić Tahiri, Marija Borić, Ana-Marija Percaić, Tihana Harapin Zalepugin, Antonio Franić te brojni drugi ljubitelji poezije.

Sarah Dombre
Duško Čurlić, Jo Kempen i Luigi Simonetta

Okupljene je sve pozdravio Luigi Simonetta, predsjednik Uprave tvrtke Julius Meinl Bonfanti, koji je izrazio dobrodošlicu i zahvalio svima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj događaj te dodao: "Julius Meinl od 1862. inspirira pjesnike diljem svijeta te je pokretač brojnih inicijativa u kojima se može doživjeti poezija i vidjeti kako se ona zaista može pronaći svugdje. Jedna od njih je i projekt Platite kavu stihom, u kojem je novac zamijenjen vrednijom valutom – osjećajima izraženima kroz stihove, a provodi se već četvrtu godinu zaredom. Tako se u odabranim kafićima diljem Hrvatske, na Međunarodni dan poezije, kava može platiti stihom ispisanim na Julius Meinl razglednici, koja je također dostupna u odabranim kafićima. Razglednice sakupljene u kafićima potom se šalju onima kojima je topla riječ, napisana od srca, najpotrebnija. Sve to dio je globalnog projekta #PoetryForChange koji pomoću poezije, pisane riječi i emocija nastoji promijeniti svijet i učiniti ga boljim mjestom za život."

Sarah Dombre
Milana Vlaović

Sarah Dombre
Marko Tolja

Ove godine svi pjesnici imaju priliku iskazati svoje najiskrenije emocije kroz stihove koje mogu napisati i poslati dragim osobama putem Julius Meinl razglednica, koje će se nalaziti u 100 poštanskih ureda diljem Hrvatske. Ovu hvalevrijednu akciju podržala je i Hrvatska pošta, koja je u suradnji s kompanijom Julius Meinl izdala komercijalnu marku, za čiji je izgled zaslužna grafička dizajnerica Ivona Đogić Đurić. Marka će isključivo na Međunarodni dan poezije, 21. ožujka, zajedno s Julius Meinl razglednicom biti besplatna.

Sarah Dombre
Tihana Harapin Zalepugin

Sarah Dombre
Marija Borić i Ana-Marija Percaić

Sarah Dombre
Antonio Franić

Sarah Dombre
Antonija Šola

Sarah Dombre
Ana Begić Tahiri

Linker
25. studeni 2023 20:02