"Pustolovine Tizi Enili"

Damir Hoyka predstavio četvrti nastavak romana za djecu i mlade

Poznati zagrebački fotograf promovirao je knjigu "Pustolovine Tizi Enili" te otkrio kako su izgledale životinje na našem planetu u doba devona, prije 365 milijuna godina i kako je to povezano s edukacijom djece u današnje doba.

Pustolovine Tizi Enili autora Damira Hoyke zabavan su i edukativan roman u nastavcima za čitatelje od sedam do osamnaest godina. Osim djeci i mladima, prvi se dio romana pokazao posebice zanimljiv njihovim obiteljima, edukatorima i svima zainteresiranima za obrazovanje, a priča koja prati avanture djevojčice Tizi sada je dobila svoj četvrti nastavak.

image

Ilustracija knjige

ENI LEA HOYKA

Predstavljanje novih pustolovina djevojčice s otoka Gea koja pohađa školu budućnosti održalo se tradicionalno u zagrebačkom ZOO-u s kojim Hoyka surađuje već više od 15 godina, a promociju je vodila TV voditeljica Jelena Pajić Ćulibrk, jedno od omiljenih televizijskih lica.

Na predstavljanju Hoykine knjige na Zebrinom trgu u ZOO-u bili su i glumac Goran Grgić, pjevač Mladen Bodalec, naš proslavljeni veslač Martin Sinković sa suprugom Manuelom i mnogi drugi.

image

Goran Grgić i Mladen Bodalec

ENI LEA HOYKA

"Serijal o Tizi počeo sam pisati kako bih mladima pomogao da shvate koliko su učenje i kreativno stvaranje zanimljiviji od pasivne zabave. Pisan kao zabavno - edukativni roman, Tizi se tijekom tri godine postojanja pokazala kao privlačno i korisno sredstvo za učenje. Prva tri nastavka dobila su preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za korištenje u nastavi, a ja sam s Tizi gostovao u više od šezdeset škola diljem Hrvatske. Veseli me što sam upoznao mnogo znatiželjne i pametne djece te profesore koji ulažu puno napora da zajedno odgojimo kreativne mlade ljude koji znaju kritički razmišljati i potaknemo ih da ostvare najbolju verziju sebe" – rekao je Hoyka zahvalivši na ljubaznosti znanstvenim savjetnicima koji su se pobrinuli da znanstvene činjenice u romanu budu u skladu s aktualnim znanjima.

image

Promocija romana održana je u ZOO

ENI LEA HOYKA

O knjizi i suradnji s Hoykom govorili su Damir Skok, ravnatelj zagrebačkog ZOO-a te Jasenka Sremac, paleontologija i znanstvena savjetnica na romanu koja je istaknula kako nam djela poput ovog pokazuju da učenje i znanost mogu biti igra i daju nam poticaj da sami istražujemo dalje. Peti nastavak romana već se piše, najavio je Hoyka, a svi koji žele doznati kako svatko od nas svijet može učiniti boljim, odgovor mogu potražiti u četvrtom dijelu Tizinih pustolovina.

Linker
18. travanj 2024 16:10