Osvojen turnir

Donna Vekić i Borna Ćorić osvojili Hopman Cup, a Iva Majoli im poručila - vi ste kao Barbie i Ken

Ovo je drugi put da Hrvatska ima trofej s tog legendarnog natjecanja mješovitih parova -prvi su osvojili Iva Majoli i Goran Ivanišević davne 1996., iste godine kada su se Donna Vekić i Borna Ćorić rodili.

Donna Vekić i Borna Čorić uspjeli su osvojiti legendarni Hopman Cup koji se od ove godine igra u Europi i kojem je direktorica naša bivša tenisačica Iva Majoli. Iako su na početku turnira bili pomalo indisponirani, iz meča u meč krenulo im je sve bolje, pa su u paru pobijedili trenutno najboljeg svjetskog tenisača Carlosa Alcaraza i njegovu tenisku partnericu Rebeku Masarovu.

image

Borna Ćorić i Donna Vekić osvoji su prvi Hopman Cup na europskom tlu

PRESS/ Hopman Cup

‘‘Pokušala sam biti neutralna, ali kada igra Hrvatska to je jako teško... Dio mene nadao se da će oni pobijediti i to im je uspjelo. Velika je čast za našu malu zemlju da drugi put osvajamo trofej tog legendarnog turnira. Prvi put smo to učinili Goran Ivanišević i ja 1996. kada su se Borna i Donna rodili. Tako da ova njihova pobjeda ima i neke simbolike. Na početku turnira nisu bili baš sigurni, nisu se osjećali najbolje, ali dali su sve od sebe, iz meča u meč igrali sve bolje i svladali sve suparnike koji su im se našli na putu do cilja‘,‘ rekla je Iva Majoli, direktorica Hopman Cupa koja može biti više nego ponosna što je uspjela izlobirati da na tom legendarnom turniru nastupe naši tenisači.

image

Direktorica turnira Iva Majoli ljubi Bornu nakon dodjele pehara.

PRESS/ Hopman Cup
image

Sreća zbog osvajanja turnira

PRESS/ Hopman Cup

A oni su se pobrinuli da svoje sudjelovanje i opravdaju i da pobjednički pehar završi u njihovim rukama. ‘‘Nadam se da ćemo sljedeće godine imati drugačije finale kako bih mogla u potpunosti uživati ​​i biti 100% neutralna. jer ovo je za mene bilo previše stresno”, našalila se Iva koja nije skrivala sreću i uzbuđenje što je naš tim odnio pobjedu prvog Hopman Cupa koji se od ove godine igra na europskom tlu. A završio je u znaku Hrvatske. Donni i Borni uz čestitke poručila je da tako skladni na terenu i izvan njega, izgledaju kao – Barbie i Ken.

Linker
14. studeni 2023 22:21