Simone Di Luca
Opatijske anegdote

Đorđe Balašević o nastupu '78: 'Bilo je skandalozno u Opatiju doći u trapericama i plišanoj žutoj košulji'

Opatijci i njihovi gosti s nestrpljenjem iščekuju 11. kolovoza kad će na Ljetnu pozornicu stati srpski glazbenik Đorđe Balašević. Ususret koncertu, Balašević je u svom domu snimio zabavan video u kojem je pričao o anegdotama iz Opatije tijekom svoje karijere. Snimila ga je kćer Beba, a u videu se pojavljuje i njegova supruga Olivera.

Jedan od omiljenih pjevača u regiji nakon pet godina vraća se u Opatiju, a uoči nastupa njegova kći Beba natjerala ga je da se prisjeti uspomena i svojeg prvog nastupa na Opatijskom festivalu 1978. godine.

U pola sata pričanja, Balašević se prisjetio svega i svačega, a jedan od najsmiješnijih dijelova je njegova anegdota o odijelu - bez kojeg je stigao na festival. Prije gotovo 40 godina na Opatijskom je festivalu nastupio s pjesmom "Moja prva ljubav", ali nije se dobro modno pripremio za to.

Simone Di Luca

- Za festivalski nastup odabrao sam tamnosmeđe somotske hlače i žutu košulju od pliša kojoj sam još i zavrnuo rukave. To su univerzalne hlače i kad sam stigao u hotel mislio sam da nema veće elegancije od toga, ali uskoro su me razuvjerili pitanjima gdje mi je odijelo - ispričao je Balašević i otkrio da se cijelo vrijeme skrivao po hotelu, ali ipak je idućeg dana izašao u medijima. Naslovom "Skandal: Traperice u Kristalnoj dvorani" popraćena je njegova modna kombinacija, a osim hlača koje nalikuju jeansu, svima je zasmetala i njegova žuta plišana košulja.

Video je panonski mornar snimio u opuštenoj, kućnoj atmosferi, a naslovljen je "Dnevnik iz Jovana Cvijića 33", adresom njegovog doma u Novom Sadu. Svatko tko voli Balaševića zna da kad on priča to potraje pa tako i video traje punih pola sata, a za potpuni dojam očekuje vas koncert u Opatiji 11. kolovoza.

Linker
15. travanj 2024 19:12