TRADICIJA U CIBONI

Doris Pinčić Guberović u zlatnoj haljini zasjala uz Latice ljubavi!

Doris Pinčić Guberović i Mirko Fodor bili su voditelji tradicionalnog koncerta Božić u Ciboni koji je 26. prosinca održan 33. put.

Tradicionalni koncert Božić u Ciboni 33. put je 26. prosinca održan u Sportskoj dvorani Dražena Petrovića u Zagrebu, a u jednoipolsatnom programu, uz pratnju orkestra i zbora, brojni su izvođači interpretirali popularne božićne napjeve – od tradicijskih i klasičnih do suvremenih.

image

Mia Dimšić

TOMISLAV KRISTO CROPIX

Orkestar i zbor kazališta Komedija kojem su se pridružili i članovi Zagrebačke filharmonije pod ravnanjem dirigenta Zdravka Šljivca i koncertne majstorice Melite Šafran pratili su brojne izvođače koji su izveli najpopularnije božićne pjesme.

image

Sandra Bagarić i Vlado Kalember

TOMISLAV KRISTO CROPIX

Na repertoaru su se tako našle i one tradicionalne kompozicije poput "Ave Maria", "Aleluja", "Tiha noć" i "Veselje ti navješćujem", ali i skladbe suvremenih izvođača, poput pjesme "Cimet i čaj" Mije Dimšić i "Javi mi se, bar za Božić" grupe Feminem.

image

Dvorana Dražena Petrovića bila je ispunjena do posljednjeg mjesta

TOMISLAV KRISTO CROPIX

Među ostalima, nastupili su Marko Tolja, Sandra Bagarić, Vlado Kalember, Klinci s Ribnjaka, Ricardo Luque, Božićni zbor, Lado te Dražen Žerić Žera.

image

Pjevač Mario Battifiaca

TOMISLAV KRISTO CROPIX

Nastupili su i brojni zborovi: mješoviti pjevački zbor Roženice iz Pazina, Hrvatsko pjevačko društvo Lipa iz Osijeka, gospel ansambl Agape, vokalni ansambl Ščedryk ukrajinske zajednice grada Zagreba te dječji zborovi Ljiljani sv. Antuna iz Sesvetskih sela te Latice ljubavi iz Sesveta.

image

Pjevači Sandra Bagarić i Vlado Kalember

TOMISLAV KRISTO CROPIX

Gledatelje su pozdravili zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je zaželio nadu, mir, ljubav i radost, te biskup Mijo Gorski, izaslanik zagrebačkog kardinala, koji je podsjetio da je koncert u Ciboni utemeljen sa svrhom obnove zagrebačke katedrale te okupljenima poželio mir i dobro.

image

Voditelji Doris Pinčić Guberović i Mirko Fodor sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem

TOMISLAV KRISTO CROPIX

Tradicionalni koncert Božić u Ciboni održao se u organizaciji Grada Zagreba, Hrvatske radiotelevizije te Kulturnog centra Travno, a u bogatom glazbenom blagdanskom programu uživala je i publika pred malim ekranima u direktnom prijenosu na Prvom programu Hrvatske televizije.

image

Publika je uživala u suvremenim i tradicijskim interpretacijama božićnih pjesama u pratnji orkestra i zbora kazališta Komedija

TOMISLAV KRISTO CROPIX
image

Mia Dimšić

TOMISLAV KRISTO CROPIX
Linker
15. travanj 2024 20:53