GORAN MEHKEK CROPIX
Na stadionu Mladost

Dugo ih nismo vidjeli: Kolinda i Jakov zajedno uživali u sportskom spektaklu

Niti bivša predsjednica nije propustila sportsko događanje u Zagrebu.

Niti bivša predsjednica nije propustila sportsko događanje u Zagrebu.

Pravi sportski spektakl odvijao se danas na stadionu Mladost u Zagrebu, povodom Hanžekovićevog memorijala. Nedjelja je ujedno posljednji dan sportskog natjecanja koje se ukupno tri dana održavalo u Zagrebu, a posljednju večer nije ga propustila posjetiti bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Pojavila se u društvu Jakova Kitarovića - zajedno se već neko vrijeme nisu pojavili u javnosti, a na tribinama je s njima bila i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac s kojom je bivša predsjednica uživala u razgovoru. Zajedno su svjedočili slavlju Sandre Perković koja je u Zagrebu upisala novu pobjedu, a pao je i svjetski rekord: Kenijka Beatrice Chepkoech otrčala je 2000 m sa zaprekama s vremenom (05:47.42) i postavila svjetski rekord!

image


GORAN MEHKEK CROPIX

Inače, Kolinda Grabar-Kitarović u nedavnom razgovoru za magazin Gloria otkrila nam je više detalja o poslovnom i privatnom životu. Također, komentirala je zašto se s Jakovom rijetko pojavljuje u javnosti.

"Nije se volio, a ni dandanas se ne voli eksponirati. Nije osoba koja želi javnu pozornost, ali je svoj posao izvrsno odrađivao i u tome uživao. Kad sam bila veleposlanica u SAD-u, učlanio se u razne klubove supružnika diplomata i američkih dužnosnika te stvarao brojna poznanstva. Bio je, primjerice, dobar sa suprugom šefa CIA-e pa je posjetio sjedište u Langleyju.

image
BILJANA BLIVAJS CROPIX

Vjerojatno je uživao u činjenici da je jedan od rijetkih muškaraca u tom ženskom društvu, a kolegice i kolege su ga jako voljeli. Mnogo se trudio i radio, a najviše na humanitarnim inicijativama. I kad sam bila predsjednica, dužnost domaćina supružnika nekog dužnosnika shvaćao je vrlo ozbiljno. Mnogo se pripremao, informirao i sudjelovao u kreiranju programa. Ne zna se mnogo o tome zato što je samozatajan i ne želi da se o njemu govori. Mnogi su ga molili za intervjue, ali bio je principijelan i nikad nije pristao", ispričala je.

Linker
26. travanj 2024 04:12