Zagreb CityChallenge

Filip Pravdica o spektaklu na trgu: ‘Volim raditi show, zato sam i skočio u Manduševac‘

Riječanin Filip Pravdica pobjednik je drugog izdanja Zagreb City Challengea, natjecanja u skoku u dalj koje se održalo na trgu.

Oni koji su se u petak poslijepodne i navečer u našli u centru Zagreba imali su prilike svjedočiti spektaklu - održano je drugo izdanje Zagreb City Challengea, početni dan Hanžekovićeva memorijala koji nije razočarao. Oni koji su zastali, nisu mogli propustiti vidjeti kako izgleda skok od osam metara, a takav pobjednički imao je atletičar Filip Pravdica koji je u petak izjednačio osobni rekord sletjevši na 8,09 m. Trijumf je proslavio drugim skokom - onim u Manduševac!

image
DAMIR KRAJAC CROPIX
image
DAMIR KRAJAC CROPIX

"Rekao sam da ću se okupati ako pobijedim. Bacanje u fontanu bilo je neizbježno, moram napravit neku scenu, neki show, takav sam - morao sam malo probuditi publiku", rekao nam je Filip dok se brisao nakon kupanja, i nadodao: "Molio sam se Bogu samo da nije hladno jer sam zimogrozan. Srećom, voda je topla".

image

Proglašenje pobjednika

DAMIR KRAJAC CROPIX

Prošle godine Filip je osvojio drugo mjesto, a ove godine pripalo mu je zlato. A pobijediti pred domaćom publikom na natjecanju ovakve razine je fenomenalan osjećaj, priznaje.

image

BHM/Julien Duval

BHM/JULIEN DUVAL

"Ne mogu to riječima opisati. Uz to pobijediti atletičara koji je 2019. bio svjetski prvak, a prije dva tjedna brončani na Svjetskom prvenstvu svemu daje još jednu novu razinu. Nije mala stvar. On ima veću kvalitetu to je sigurno, ali danas mu nije bio dan i ja sam to iskoristio", ispričao nam je atletičar koji je oduševljen energijom i vibrom cijelog natjecanja i publike koja je promatrala show na Zagreb City Challengeu, natjecanju skakača u dalj koje je održano na Trgu bana Josipa Jelačića.

image
ANTONIO BRONIC
image

BHM/Julien Duval

BHM/JULIEN DUVAL
image
DAMIR KRAJAC CROPIX

Pravdica je za dva centimetara dalje skočio od Jamjačanina Tajaya Gaylea koji je osvojio drugo mjesto, a na trećem je Amerikanac William Williams. U ženskoj konkurenciji pobijedila je Amerikanka Flynn sa skokom od 6.59 metara. Druga je bila Britanka Jazmin Sawyers sa 6.50 metara, a treća Srpkinja Milica Gardašević sa 6.33 metara. Inače, Marko Čeko, također hrvatski atletičar, osvojio je četvrto mjesto s najboljim rezultatom sezone 7.96 metara.

Linker
23. travanj 2024 03:53