legendarno zdanje

Financijski problemi prisilili Condé Nast da napusti kultni Vogue House

U 65 godina ovo sjedište postalo je epicentar modne industrije, a 2023. će pamtiti kao godinu velikih promjena.

Nakon dugih 65 godine, Condé Nast, globalna medijska kuća koja je dom za poznata izdanja poput Voguea, The New Yorkera, GQ-a i Vanity Faira, seli iz svojih ureda u londonskom Hanover Squareu. Tim hodnicima takozvane kuće Voguea su kroz godine prošetali najpoznatiji supermodeli poput Kate Moss i Naomi Campbell, kao i utjecajna imena poput princeze Diane, a tamo je prve korake svoje karijere započela i Anna Wintour.

"Ne postoji drugi način da to kažemo - napuštanje naše ikonične Vogue kuće bit će teško. Nakon brojnih pokušaja i traženja načina za redizajnom prostora, jednostavno je postojalo previše izazova koje nismo uspjeli svladati", dio je službeng e-maila kojeg su primili zaposlenici.

image

Vogue House

ROBERT EVANS/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Rečeno im je da je njihova nova lokacija zgrada Adelphi u Londonu u koju će useliti do siječnja 2024. godine.

Poznata kao Vogue House, zgrada koju sada napuštaju je kroz godine postala sinonim za modnu industriju, pa su se svakoga dana ispred nje nalazili turisti koji su fotografirali britansko sjedište mode.

Kako su objavili iz sjedišta, razlog selidbe je nedostatak prostora, no ova vijest ukazuje i na dodatne financijske probleme s kojima se izdavačka kuća suočava posljednjih nekoliko godina. Vogue je ove godine objavio kako će smanjiti izdanja tiska na deset godišnje, nakon što su 2020. to napravili prvi puta i smanjili izdanja na jedanaest godišnje.

Tada su spojili lipanjsko i srpanjsko izdanje u jedno. Posljednje izdanje Voguea izašlo je s glumicom Florence Pugh na naslovnici, s jednostavnim naslovom "zimsko izdanje".

Linker
16. travanj 2024 10:58