CROPIX
a chef godine je...

Gault&Millau u Hrvatskoj: Ugledni gastronomski vodič nagradio najbolje

Najboljim restoranima su proglašeni šibenski Pelegrini i Monte, a mladim talentima su proglašeni Duje Kanajet iz restorana Artičok te Deni Srdoč, chef Drage di Lovrana.

Najboljim restoranima su proglašeni šibenski Pelegrini i Monte, a mladim talentima su proglašeni Duje Kanajet iz restorana Artičok te Deni Srdoč, chef Drage di Lovrana.

Gault&Millau jedan je od tri najutjecajnija međunarodna vodiča svijeta gastronomije, prepoznatljiv po 'kuharskim kapicama' koje dodjeljuje restoranima. Svaki se restoran ocjenjuje na temelju čak 14 kriterija pa je velika čast uz ime imati i visoku ocjenu.

Zagreb, 050418.
Hotel Westin.
Svecana promocija prvog tiskanog hrvatskog izdanja restoranskog vodica Gault and Millau 2018. i gala vecera na kojoj je proglasen hrvatski Chef godine. 
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
CROPIX

Promocija vodiča koji predstavlja izbor 100 restorana i 100 vina te 50 pop lokala iz cijele Hrvatske održana je u hotelu Westin, s francuskim chefom Edouard Loubet i Anom Roš kao počasnim gostima gala večere i dodjele 'Oscara za kulinarstvo'.

Na Gault&Millau Croatia gala eventu sudjelovli su i predsjednik Gault&Millau International Come de Cherisey i legendarni urednik francuskih vodiča Marc Esquerr, a uz chefa godine, proglašeni su i veliki chef sutrašnjice, chef tradicijske kuhinje, mladi talent te najbolje POP mjesto.

Zagreb, 050418.
Hotel Westin.
Svecana promocija prvog tiskanog hrvatskog izdanja restoranskog vodica Gault and Millau 2018. i gala vecera na kojoj je proglasen hrvatski Chef godine. 
Na fotografiji: nagrada Chef godine Restoran Monte Rovinj, Danijel Deklic i Stefan Rudolf iz restorana Pelegrin, Sibenik.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
CROPIX

Najboljim restoranima su proglašeni šibenski Pelegrini (Rudolf Štefan) i Monte (Tjitske i Danijel Đekić), nagradu za Velikog chefa sutrašnjice je osvojila Ana Grgić, glavna chefica hotela Esplanade, a mladim talentima su proglašeni Duje Kanajet iz restorana Artičok te Deni Srdoč, chef Drage di Lovrana.

Zagreb, 050418.
Hotel Westin.
Svecana promocija prvog tiskanog hrvatskog izdanja restoranskog vodica Gault and Millau 2018. i gala vecera na kojoj je proglasen hrvatski Chef godine. 
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
CROPIX

Najiščekivanija nagrada večeri je bila ona za chefa godine, a veliko priznanje je pripalo chefu Vjeku Bašiću iz murterske konobe Boba, dok je nagradu za chefa tradicionalne kuhinje je osvojio Branimir Tomašić iz međimurske Male Hiže, a nagradu za najbolje Pop mjesto splitska slastičarnica Tee Mamut, O'š kolač. Nagradu Payment Excellence su osvojili zadraska Foša te zagrebački bistro Otto&Frank.

Zagreb, 050418.
Hotel Westin.
Svecana promocija prvog tiskanog hrvatskog izdanja restoranskog vodica Gault and Millau 2018. i gala vecera na kojoj je proglasen hrvatski Chef godine. 
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
CROPIX

Vodič Gault&Millau najavio je da će svake godine ocjenjivati hrvatske restorane, vina i gastronomske proizvode, te ih predstaviti domaćoj, ali i međunarodnoj javnosti.

Zagreb, 050418.
Hotel Westin.
Svecana promocija prvog tiskanog hrvatskog izdanja restoranskog vodica Gault and Millau 2018. i gala vecera na kojoj je proglasen hrvatski Chef godine. 
Na fotografiji: nagradjeni Branimir Tomasic, sef tradicijske kuhinje, Mala hiza.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX
CROPIX

Linker
03. svibanj 2024 22:01