u sarajevu

Glamurozna Tihana Lazović sa smiješkom prešla preko nezgode na crvenom tepihu

Tihana je na crveni tepih Sarajevo Film Festivala izašla ruku pod ruku s tri kolegice, Jovanom Stojiljković, Jelenom Đokić i Hanom Selimović.

Crvenim tepihom druge noći Sarajevo Film Festivala prošetali su brojni poznati, a njihovo raspoloženje nije pokvarilo ni nešto lošije vrijeme u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Među poznatima bile su i glumice Jovana Stojiljković, Jelena Đokić, Hana Selimović i Tihana Lazović, koje su zajedno izašle na crveni tepih kao nominirane za nagradu za najbolju glumicu. Dok su prilazile mjestu na kojem je predviđeno fotografiranje, Tihana Lazović, koja je nominirana za ulogu u seriji Područje bez signala, lagano je zapela cipelom o tepih. Kolegice su odmah reagirale i pridržale je, a sve su se na kraju nasmijale nezgodi.

Iako si četiri glumice izabrale različite stilove, sve su zablistale na crvenom tepihu. Tihana je nosila crno-bijelu kreaciju zagrebačkog brenda Lokomotiva, Jovana je izabrala jednostavnu haljina A kroja u kombinaciji s crvenom torbicom, Hana je nosila cvjetni kombinezon srpskog brenda Mates, dok je Jelenin izbor bio čipkasti kombinezon.

image

Nominirane za najbolje glumice

PRESS

U sklopu Natjecateljskog programa – igrani film 28. Sarajevo Film Festivala sinoć je u Narodnom pozorištu Sarajevo prikazana svjetska premijera bosanskohercegovačkog filma Balada redateljice Aide Begić. Radnja filma prati Meri, neambicioznu domaćicu, majku osmogodišnje djevojčice, koja vrativši se nakon bračnog brodoloma u roditeljsku kuću shvaća da je zarobljena u začaranom krugu provincijskih zakona i pravila. U glavnim su ulogama Marija Pikić, Jasna Žalica, Milan Tocinovski, Lana Stanišić, Slaven Vidak, Enes Kozličić, Davor Golubović i Amar Čustović.

image

Ekipa filma Balada

PRESS

Regionalna premijera filma Korzet austrijske redateljice Marie Kreutzer o životu carice Elizabete Austrijske drugi je film iz jučerašnjeg dijela Natjecateljskog programa – igrani film. Film je svjetsku premijeru imao na Filmskom Festivalu u Cannesu, u okviru programa Un Certain Regard. "Sisi" slavi četrdeseti rođendan i da bi održala imidž prisiljena je sve jače stezati svoj korzet. Uloga joj je, protivno njenoj volji, svedena na nivo dekoracije. Glad za znanjem i strast prema životu, tjeraju je da pobuni protiv vlastitog prenaglašenog javnog imidža pa smišlja plan kako da zaštiti vlastito nasljeđe. U ulogama su: Vicky Krieps, Florian Teichtmeister, Katharina Lorenz, Jeanne Werner, Alma Hasun, Manuel Rubey, Finnegan Oldfield, Aaron Friesz, Rosa Hajjaj, Lilly Marie Tschörtner i Colin Morgan.

image

Ekipa filma Korzet

PRESS

Osim filmskih ekipa navedenih filmova, na crvenom tepihu predstavila se i ekipa serije Kotlina, redatelja Danisa Tanovića i Aide Begić.

Linker
19. travanj 2024 04:57