Shia LaBeouf

 TODD WILLIAMSON/JANUARYIMAGES/SHUTTERSTOCK/CANVA
preobraćenje

Holivudski glumac i službeno postao katolik, a sada želi biti i - đakon!

Shia LaBeouf proteklih godina suočavao se s teškim optužbama za zlostavljanje bivše partnerice, a utjehu je, čini se pronašao u vjeri. Odluku o pridruživanju katoličkoj crkvi donio za vrijeme snimanja filma „Padre Pio“.

Shia LaBeouf proteklih godina suočavao se s teškim optužbama za zlostavljanje bivše partnerice, a utjehu je, čini se pronašao u vjeri. Odluku o pridruživanju katoličkoj crkvi donio za vrijeme snimanja filma „Padre Pio“.

Posljednjih nekoliko godina Shia LaBeouf čestp se suočavao s optužbama za zlostavljanje bivše partnerice, a utjehu je, čini se, pronašao u vjeri. Izgleda da je u potrazi za novim početkom odlučio u novu godinu ući kao katolik, pa je na Staru godinu primio sakrament svete potvrde u župi Santa Inés u Kaliforniji te na taj način primljen u Katoličku Crkvu. Prema Catholic News Agency, glumca je krizmao biskup Robert Barron iz biskupije Winona-Rochester u Minnesoti, a njegov je krizmani kum, Alexander Rodriguez, objasnio kako mu je ovo tek prvi korak jer nekadašnja Disney zvijezda želi postati đakon, odnosno crkveni službenik.

image

Shia LaBeouf primio je sakrament svete potvrde, a izjavio je i da želi postati đakon

TODD WILLIAMSON/JANUARYIMAGES/SHUTTERSTOCK

"Oduševljeni smo što s vama možemo podijeliti vijest da je naš dragi prijatelj Shia LaBeouf prošloga vikenda po sakramentu potvrde u potpunosti ušao u Crkvu. Mi franjevci kapucini presretni smo što ga možemo primiti u stado te svjedočiti njegovoj dubokoj predanosti na vjerničkom putu.

Shia LaBeouf, poznat po svom nevjerojatnom talentu i strasti u industriji zabave, krenuo je na duboko duhovno putovanje koje ga je dovelo do prihvaćanja učenja Katoličke crkve. Odluka da u potpunosti uđe u Crkvu dokaz je njegove iskrene želje za rastom u odnosu s Bogom i življenjem evanđeoskih vrijednosti.

Kao franjevci kapucini, vjerujemo u preobražavajuću snagu vjere i nevjerojatan utjecaj koji ona može imati na nečiji život. Ponizni smo i zahvalni što hodamo uz Shiu dok poduzima ovaj važan korak na svom duhovnom putovanju.

Pozivamo vas da nam se pridružite u slavlju ovog značajnog događaja te da podržite Shia LaBeoufa u molitvama dok nastavlja produbljivati svoju vjeru i tražiti Božje vodstvo u svom životu. Neka njegov primjer nadahne druge da istraže vlastite duhovne putove i pronađu utjehu u zagrljaju Crkve koji je pun ljubavi”, objavila je na Facebook profilu vjerska zajednica, očito presretna zbog obraćenja poznatog glumca.

Navodno je 37-godišnji LaBeouf odluku o pridruživanju crkvi donio za vrijeme snimanja filma „Padre Pio“ redatelja Abela Ferrare. U ovom biografskom filmu iz 2020. godine utjelovio je poznatog talijanskog svećenika, a tada je i spontano rekao da želi postati đakon jer se "tako osjeća". Inače je odrastao uz majku Židovku i oca katolika pa je tijekom djetinjstva prošao i krštenje i bar micvu. Objasnio je da se za katoličku vjeru odlučio zbog problema s alkoholizmom i problema u privatnom životu.

image

Bivša djevojka FKA Twigs tužila ga je u prosincu 2020. godine zbog psihičkog i seksualnog zlostavljanja

GUERIN CHARLES/ABACA/SHUTTERSTOCK

Naime, zvijezda filma "Transformers" našao se u središtu skandala kada ga je njegova bivša djevojka FKA Twigs tužila u prosincu 2020. godine zbog psihičkog i seksualnog zlostavljanja. Pjevačica je tada izjavila da je tužbom htjela podići svijest o psihičkom zlostavljanju i taktikama koje manipulatori koriste, a podržala ju je još jedna poznata glazbenica, Sia, koja je također jedno vrijeme bila u ljubavnom odnosu s glumcem.

Tada šokiranoj javnosti nije bilo jasno kako je umiljati dečko s Disneyjevog kanala postao takav nasilnik, a on je za New York Times izjavio: "Nemam opravdanja za svoj alkoholizam i agresiju, samo racionalizacije. Godinama sam zlostavljao sebe i sve oko sebe. Sramim se te povijesti i žao mi je onih koje sam povrijedio. Ne mogu ništa drugo reći osim toga." Osim opisanih situacija, na njegovu odluku o prihvaćanju katolicizma utjecala je i smrt majke 2022. godine, ali i poznati glumac i redatelj Mel Gibson koji ga je, kako kaže, "uzeo pod svoje".

Linker
27. travanj 2024 11:33