GLUMAC I GITARIST

Jedva čekamo! Keanu Reeves s bendom Dogstar stiže u Zagreb

Holivudski glumac svoj je rock sastav osnovao početkom devedestih s bubnjarom Robertom Mailhouseom, a naknadno im se priključio pjevač i gitarist Bret Domrose.

Američki rock sastav Dogstar pridružio se impresivnoj listi imena koji će idućeg ljeta nastupiti na najvećem regionalnom glazbenom festivalu INmusic u Zagrebu, koji će se održati od 24. do 26. lipnja 2024. Nakon The Nationala, The Smashing Pumpkinsa, Hoziera, Viagra Boysa, The Gaslight Anthema, Sleaford Modsa i Paola Nutinija organizatori su upravo objavili da će i bend proslavljenog holivudskog glumca Keanua Reevesa prvi put nastupiti u Hrvatskoj.

Dogstar je osnovan početkom 90-ih godina kao projekt Keanu Reevesa na bas gitari i Roberta Mailhousea na bubnjevima, a dvojcu se naknadno pridružio Bret Domrose kao pjevač i gitarist. Njihov osebujan grunge izričaj donio je bendu pozitivne kritike i obožavatelje širom svijeta. Album prvijenac ‘Our Little Visionary’ objavljen 1996. godine, a svoj značaj Dogstar su dodatno potvrdili nastupima kao predgrupa mnogim velikanima 90-ih, između ostalih i Davidu Bowieju. Drugi album ‘Happy Ending’, objavljen 2000. godine, dočekan je s oduševljenjem, a na kraju uspješne turneje trio se razišao.

image

Keanu Reeves na koncertu u Napa Valleyju u svibnju ove godine

LONDON ENTERTAINMENT/SHUTTERSTOCK

Ponovno okupljanje Dogstara ubrzala je pandemija koronavirusa, a pjesme nastale tijekom tog perioda postale su dijelom najnovijeg albuma ‘Somewhere Between the Power Lines and Palm Trees’, objavljenog u listopadu ove godine. U svibnju 2023. Dogstar su, nakon više od dva desetljeća, održali impresivan povratnički koncert na festivalu BottleRock Napa Valley kojim su zadivili mnogobrojnu publiku.

Keanu Reeves rođen je 2. rujna 1964. u Bejrutu kao sin britanske dizajnerice kostima Patricije Taylor i geologa Samuela Nowlina Reevesa, planetarnu popularnost donijela mu je uloga u filmu "Brzina", u kojem je glumio sa Sandrom Bullock, a mlađe generacije poznaju ga po glavnoj ulozi u filmskim serijalima "John Wick" i "Matrix".

image

Keanu Reeves

GREG CHOW/SHUTTERSTOCK

Dogstar po prvi put dolaze u Hrvatsku kao dio impresivnog programa povratničkog INmusic festivala #16 u lipnju 2024. godine! Najpovoljnije trodnevne festivalske ulaznice za INmusic festival #16 cijeni od 89 EUR (+ troškovi transakcije) te sedmodnevne kamperske ulaznice po cijeni od 49 EUR (+ troškovi transakcije) moguće je kupiti do 2. siječnja.2024. putem službenog festivalskog webshopa. Putem webshopa dostupan je i INmusic blagdanski paket po cijeni od 99 EUR (+ troškovi obrade) kao i u Dirty Old Shopu po cijeni od 99 EUR.

Linker
14. travanj 2024 01:24