PRESS
LETEĆI SPEKTAKL

Nakon uspješnog vikenda već se planira sljedeći festival balona na vrući zrak

Festival balona na vrući zrak prošlog je vikenda oduševio mnoge okupljene iz Hrvatske i ostatka Europe, organizatori veći planiraju sljedeći festival za 2024.

Festival balona na vrući zrak prošlog je vikenda oduševio mnoge okupljene iz Hrvatske i ostatka Europe, organizatori veći planiraju sljedeći festival za 2024.

Završen je drugi festival balona na vrući zrak u Prelogu. U tri dana festivala održano je ukupno šest letova i dva spektakla noćne iluminacije uz koncerte Vesne Pisarović i Nene Belana. Ovaj je festival privukao desetke tisuća posjetitelja, a nebom su letjeli baloni na vrući zrak iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije ali i iz Nizozemske, Luksemburga i Latvije.

image
PRESS
image
PRESS

„Naše skromne procjene su da je Prelog proteklog vikenda posjetilo preko 30 tisuća ljudi, a najdraži dio je bio pogled na nasmijana lica brojnih obitelji, mladih i općenito pozitivne reakcije posjetitelja“, rekao je Krešo Biškup, jedan od organizatora festivala.

image
PRESS

„Velika nam je želja pokazati svima koliko je ovaj dio Hrvatske prekrasan za doživjeti iz balona. Pritom ne mislim samo na posjetitelje i turiste već i na strane balonaške ekipe koje nas posjećuju i od kojih većina odlučuje nakon festivala produžiti svoj boravak u Hrvatskoj“, objasnio je Igor Mikloušić, organizator festivala. „Prizori koje su posjetitelji i timovi doživjeli, tisuće fotografija balona nad Međimurjem koje se dijele na društvenim mrežama, kao i najave svih da se žele vratiti i iduće godine, nama su pokazatelj uspjeha ove manifestacije.“

image
PRESS
image
PRESS

Organizatori festivala zahvalili su gradonačelniku Preloga, Ljubomiru Kolareku što je ugostio festival i prihvatio domaćinstvo jedne od najpopularnijih novih manifestacija u Hrvatskoj. „Već planiramo nova iznenađenja vezana uz balone u Međimurju, a za 2024. godinu planiramo još više balona, puno novosti i poboljšanja same balonaške fieste, ali i cijelog popratnog programa“, najavili su organizatori.

Linker
27. travanj 2024 07:33