96. dodjela

Napokon potvrda: Ryan Gosling pjevat će na Oscarima hit "I‘m Just Ken"

Ove godine čak dva hita iz filma "Barbie" nominirana su u kategoriji najbolje originalne pjesme. I dok još nije sigurno hoće li Billie Eilish izvesti pjesmu na pozornici impresivnog Dolby Theatrea, sigurno je kako je glumac nastupiti na prestižnoj dodjeli.

Glumac Ryan Gosling potvrdio je kako će pjevati na 96. dodjeli Oscara koja se ove godine održava 10. ožujka u Los Angelesu. Izvest će pjesmu "I‘m Just Ken". Riječ je o singlu iz kino hita "Barbie" Marka Ronsona i Andrewa Wyatta koji su nominirani za zlatni kipić u kategoriji najbolje originalne pjesme. Slavni glumac će pjevati uživo pred milijunskim auditorijem, a osim toga nominiran je i za najbolju sporednu mušku ulogu. Za najbolju orginalnu pjesmu bori se još jedan "Barbie" glazbeni hit. Riječ je o pjesmi “What Was I Made For?” Billie Eilish i Finneasa koja je već ranije ove godine osvojila Zlatni globus za najbolju originalnu pjesmu.

Obožavatelji nestrpljivo očekuju Ryanovu izvedbu, a glumac je za magazin Variety nedavno komentirao mogući nastup na dodjeli prestižne nagrade. "Možda će to biti previše riskantno ako ja budem pjevao pjesmu. Nisam siguran kako bi taj cijeli nastup izgledao, ali bih to volio napraviti", istaknuo je Gosling tada.

Ryan je inače lani uoči Božića s autorom pjesme, Markom Ronsonom objavio remix singl ovog hita "I‘m Just Ken (Merry Kristmas Barbie)" i oduševio fanove. Već tada su u komentarima na YouTubeu izrazili želju da 43-godišnjak pjeva na Oscarima. "Stvarno želim da on izvodi "I‘m Just Ken" na ovogodišnjim Oscarima", "Ryan treba pjevati na dodjeli ove godine, a pjesma treba osvojiti nagradu najbolje originalne pjesme", samo su neki od komentara ispod glazbenog spota.

Inače nominacije za Oscara ove godine su izazvale lavinu komentara i kritika za članove Akademije. Naime, Margot Robbie nije nominirana za najbolju žensku ulogu, ni Greta Gerwig u kategoriji najbolje redateljice. I dok ih je Akademija ignorirala u najvažnijim kategorijama lanjski kino hit natječe se šest kategorija za najbolji film, najbolje dizajnirane kostime, scenografiju, sporednu mušku (Gosling) i žensku ulogu (America Ferrera) te za već spomenutu najbolju originalnu pjesmu.

Linker
19. travanj 2024 17:02