KAKVA POBJEDA

Ne znamo što inače misli o vazama, ali ova je Borni Ćoriću sigurno najdraža!

Zagrebački tenisač senzacionalni je pobjednik ATP turnira iz serije Masters 1000 u američkom Cincinnatiju.

Senzacionalnom pobjedom na ATP turniru iz Masters 1000 serije u američkom Cincinnatiju, do koje je stigao kao najniže rangirani tenisač u njegovoj bogatoj povijesti, hrvatski tenisač Borna Ćorić znatno je poporavio svoj plasman na ljestvici najboljih tenisača svijeta, te zaradio 970 tisuća dolara.

Cincinnati Open je jedan od najuglednijih turnira u Sjedinjenim Državama, a održava se - pod različitim nazivima - neprekidno već 123 godine.

image

Borna se vratio senzacionalnom pobjedom na jednom od najuglednijih turnira

USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA

Najuspješniji tenisač u njegovoj povijesti je Švicarac Roger Federer, koji je slavio u sedam od osam finala, njegov najmlađi pobjednik bio je njemački posrnuli velikan Boris Becker, koji ga je 1985. osvojio tri mjeseca uoči svog 18. rođendana, a sada se toj eliti pridružio i 25-goldišnji Zagrepčanin Borna Ćorić.

"Nisam spremio ovaj govor uoči turnira jer sam mislio da neću proći dalje od prvom kolu. Zato hvala direktoru turnira, gušt mi je biti ovdje. Bio sam tužan što ovaj turnir nisam mogao igrati zadnje dvije godine, ali sam ga gledao na televiziji. Drago mi je što sam se vratio, hvala mojim roditeljima, direktoru turnira i svima ostalima koji su vjerovali u mene kad je bilo najteže... Hvala vam što ste došli, jako to cijenim", izjavio je Borna.

image

U finalu je svladao grčkog tenisača Stefanosa Tsitsipasa

USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA

A na njegov veliki povratak među teniske velikane trajno će ga podsjećati keramički pobjednički trofej, odnosno vaza iz Cincinnatija koja je Borni, sigurni smo, trenutačno najdraži i najvažniji trofej u pojedinačnoj konkurenciji.

Linker
23. travanj 2024 20:57