NEKE SE STVARI MOGU KUPITI NOVCEM

Neprocjenjivi Karl Lagerfeld! Top 5 komada s večernje aukcije slavnog dizajnera

Uz online aukciju osobnih predmeta legendarnog njemačkog dizajnera, u palači Oppenheim na obali Rajne svakodnevno se uživo organiziraju dnevne i večernje aukcije na kojima kolekcionari plaćaju bogatstvo za najvrednije komade iz ostavštine neprikosnovene ikone stila.

Tri godine nakon odlaska omiljenog njemačkog dizajnera visoke mode Karla Lagerfelda njegovi osobni predmeti i kolekcija umjetnina ponuđeni su zainteresiranim obožavateljima i kolekcionarima na Sotheby'sovoj aukciji u njemačkom gradu Kolnu.

image

Večernja aukcija u palači Oppenheim

ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK

Velika većina predmeta dostupna je na online aukciji koja traja od 29. travnja od 6. svibnja, a uz nju su priređene i dnevne, te večernje aukcije za one koji adrenalinski šok licitacije žele osjetiti uživo u raskošnom interijeru palače Oppenheim smještenoj na obali rijeke Rajne.

image

Modne skice Karla Lagerfelda

SOTHEBY‘S

Sinoć su tako tri modne studije, skice na papiru veličine 21x30 centimetara, čija je procijenjena vrijednost vila između 500 i 800 eura prodane za 17.640 eura.

image

Lagerfeldova lepeza s naličjem od novinskih izrezaka

SOTHEBY‘S

Dizajnerova lepeza sa slikom japanskog krajolika i naličjem od novinskih izrezaka, rad Lynna Wyatta za Karla Lagerfelda postigla cijenu od 5.292 eura, a procijenjena vrijednost bila joj je između dvjesto i tristo eura.

image

Obožavao je crni kožni putni kovčeg Christiana DIora

SOTHEBY‘S

Njegov omiljeni crni kožni putni kovčeg Christiana Diora veličine 29,5x72x58 centimetara prodan je za 17.640 eura, a bio je ponuđen po početnoj cijeni od 4000 eura.

image

Putni kovčeg ima ugrađeno ogledalo i rasvjetu

SOTHEBY‘S

Čitajte i: Konstrakta će na Eurosongu nositi legendarne cipele hrvatske proizvodnje: Do njih nije lako doći, evo kako joj je uspjelo

Lagerfeldove ručno izrađene mokasine s monogramom i potpisom Johna Lobba prodane su za 6930 eura, dvadeset puta više od njihove procijenjene vrijednosti, dok je najviša ponuda za set od pet pari dizajnerovih rukavica od janjeće kože iznosila 2520 eura, osam puta više od njihove procijenjene vrijednosti.

image

Dizajnerove mokasine presvučene su baršunom i ukrašene monogramom

SOTHEBY‘S

Poznavatelje prilika na kolekcionarskoj sceni takve cijene ne čude, jer je Karl Lagerfeld bio neprikosnovena ikona stila koji je svoj osobni i profesionalni prostor ispunio pažljivo biranim predmetima: odjećom, dizajnerskim i antiknim namještajem, te umjetničkim djelima koja je pažljivo prikupljao cijeli život.

image

Set rukavica od janjeće kože

SOTHEBY‘S

"Ponuđeni predmeti predstavljaju Lagerfeldov osobni i profesionalni imidž koji su međusobno isprepleteni i čvrsto povezani. Svaki predmet ponuđen na aukciji pripovijedaju priču o modnom dizajneru, kolekcionaru, dekorateru i fotografu", objavio je Sotheby's na svojoj web stranici.

image
ACTION PRESS/SHUTTERSTOCK
Linker
17. travanj 2024 04:21