sprema nešto posebno

Novi početak Alena Vitasovića: "Bio sam na podu i gledao smrti u oči, ali idem dalje!"

Istarski pjevač nastupa u klubu Sax 5. studenog s novim bendom u kojem sviraju još dva - Vitasovića.

"Bit će to prava štala kako se kod nas u Istri naziva dobar provod i zabava. U bendu su sad dva Vitasovića, koji su mi rođaci, basist i gitarist i svi skupa jedva čekamo zagrebački nastup", kaže Alen Vitasović, koji premijeru svog novog benda najavljuje 5. studenog u zagrebačkom klubu Sax. Njegovi hitovi "Ne moren bez nje", "Jenu noć", "Ja ne gren", "Sandra", "Gušti su gušti", "Po ud mene", "Samo Bog te moga učiniti"... obilježili su devedesete, a njega iz lokalne zvijezde promovirali u estradni fenomen i miljenika žena.

U međuvremenu je istarski glazbenik iz Orbanića doživio brojne uspone i padove.

image

Alen Vitasović s novim bendom nastupa u Zagrebu

PRESS

Iza njega je duga borba s ovisnošću o alkoholu koja mu je uvelike utjecala na karijeru, a da je spreman za novi početak postalo je jasno kad je ovog ljeta objavljeno da se oženio s Eleonorom Jelenić, svojom menadžericom koja je četvrt stoljeća mlađa od njega. Vrijeme globalne pandemije koronavirusa za njega je bilo stvaralački plodno, pa je tokom zatvaranja izbacio singlove “U dušu”, “Oštarije su mi zaprli”, “Ili si ili nisi”, “Da se ne zatare” i “Vrime je za doma poć”, premda ga je zaraza koronom u jednom trenutku gotovo dotukla.

image

Hitovi Alena Vitasovića obilježili su devedesete

PRESS

"Bio sam skeptičan prema pandemiji, postavljao sam si brojna pitanja, činile su mi se pretjeranima sve te mjere predostrožnosti, izolacije i ostalo, ali kad me dohvatila - skoro me dokrajčila. Bio sam na podu, gledao sam smrti u oči i sam sebi sam rekao da ne pristajem da tu sad krepam kao pseto. Ne želim biti patetičan, ali stvarno sam pomislio da je još mnogo toga preda mnom i odjedanput se pojavilo - svjetlo. Zato sam se digao, kao što se uvijek dignem. Ne zovu me uzalud feniksom koji se uvijek diže iz pepela", kaže Alen, čiji je svaki nastup priča je za sebe i svojevrsna katarza za izvođače i publiku.

image

Novi imidž za novi početak

PRESS

A sigurno će tako biti i ovaj put uvjeren je Alen Vitasović koji nakon pobjede nad teškom bolesti i svojim demonima ima velike planove za budućnost.

"Bilo mi je glupo tako otići nakon svega što sam napravio. Karijera mi je odlična, djeca odgojena, imam sve osnovno za život, pa sam pomislio koliko je toga još preda mnom i vratio se da svoj život završim kako treba", zaključuje Alen čija je velika neispunjena želja napuniti pulsku Arenu.

Linker
24. travanj 2024 08:10