US singer-songwriter Taylor Swift performs onstage on the first night of her ”Eras Tour” at AT&T Stadium in Arlington, Texas, on March 31, 2023.,Image: 766614102, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: SUZANNE CORDEIRO/AFP/Profimedia

 SUZANNE CORDEIRO/AFP/PROFIMEDIA SUZANNE CORDEIRO/AFP/PROFIMEDIA
Vrtoglave cifre

Obara rekorde: Nećete vjerovati koliko Taylor Swift dnevno zarađuje na svjetskoj turneji!

Taylor Swift trenutno je na svjetskoj turneji pod nazivom "Eras", a sudeći prema dosadašnjoj posjećenosti mogla bi postati turneja s najvećom zaradom u povijesti glazbe.

Prema izvještaju Pollstara, kako se globalna turneja seli iz Amerike i nastavlja prema Europi 2024., "Eras" turneja pjevačice Taylor Swift zasigurno će postati prva turneja u povijesti koja je zaradila milijardu dolara. No, tu neće stati. Pollstar procjenjuje da će konačna zarada iznositi oko 1,4 milijarde dolara.

Iako Pollstar svoje podatke temelji na procjeni, vjeruje da će turneja prijeći povijesnu granicu od milijardu dolara u nekom trenutku tijekom Swiftinih nastupu u Singapuru između 2. i 9. ožujka 2024. godine. Kroz 22 datuma, turneja je do sada zaradila 300 milijuna dolara. Drugim riječima, svaki dan od prodaje ulaznica zaradila je 13 milijuna dolara.

Većina novca odlazi na troškove produkcije, a taj iznos ne uključuje dodatne milijune dolara od sponzorirane robe koja se prodaje u sklopu turneje. Sve u svemu, Swift je i dalje izvođač s najvećom zaradom na svijetu i ovo je najveća turneja u njezinoj karijeri.

Čiji će rekord oboriti? Onaj Eltona Johna koji je prema pisanju Billboarda na trenutnoj turneji "Farewell Yellow Brick Road" dosad zaradio 887 milijuna dolara. U siječnju ove godine Eltonova turneja postala je prva koja je prešla granicu od 800 milijuna dolara. Prije nego što je Elton zauzeo prvo mjesto, prethodni rekord držao je Ed Sheeran, čija je turneja "Divide Tour" zaradila 776,4 milijuna dolara u razdoblju od nekoliko godina. U2-ova turneja "360" bila je na povijesnom vrhu prije nego što ju je Sheeran srušio s trona.

Linker
06. travanj 2024 21:24