SVEČANA DODJELA

Očekivana nagrada: Ovo je pjesma godine u Hrvatskoj

Na jubilarnoj 30. dodjeli Porina pjesmom godine proglašen je hit "Trebaš li me" Matije Cveka i Eni Jurišić.

Svečana dodjela 30. Porina u Boćarskom domu u Zagrebu okupila je neka od najvažnijih imena hrvatske glazbe na jednom mjestu, a posebna razlog za slavlje imali su Matija Cvek i Eni Jurišić koji su osim nagrade za pjesmu godine, za taj svoj hit nagrađeni s još dvije statue - za najbolju vokalnu suradnju te za najbolji video broj redatelja Benjamina Strikea.

image

Matija Cvek

TOMISLAV KRISTO CROPIX

Ipak, s više Porina nagrađen je Parni Valjak i prijatelji kojima su otišla četiri statue: album "Dovoljne je reći... Aki" proglašen je albumom godine i najboljim koncertnim albumom, a slavili su i u kategoriji najbolje izvedbe grupe s vokalom s pjesmom "Ponovo", dok su Goran Martinac i Marijan Brkić osvojili Porina za snimku tog albuma.

image

Husein Hasanefendić Hus

TOMISLAV KRIŠTO/ CROPIX

Dobitnik Porina za novog izvođača godine je Marko Bošnjak, dok je u kategoriji najboljeg albuma zabavne glazbe slavio Tedi Spalato s albumom "Ime mi je nevažno". Najboljim albumom pop glazbe proglašen je album "Za vašu poslijepodnevnu razonodu" Darka Rundeka i Jazz orkestra HRT-a, najboljim u kategoriji rocka je proglašen "Kao sad" Daleke obale, u kategoriji alternativne glazbe je "Still Waters" J.R. Augusta, za hip hop album nagradu je dobio Edo Maajka za album "Moćno", dok je u kategoriji elektroničke glazbe nagrađen "Atomi rework" Pocket palme.

image

Edo Maajka

TOMISLAV KRIŠTO/ CROPIX
image

Marko Bošnjak

TOMISLAV KRIŠTO/ CROPIX

Porina u kategoriji Najbolja ženska vokalna izvedba osvojila je Ivana Kindl za skladbu „Netko ko me čuva“, dok je Porin za Najbolju mušku vokalnu izvedbu pripao, nažalost preminulom Massimu za skladbu „Zamisli“. Porin za Najbolji aranžman pripao je Mironu Hauseru za skladbu „Ena“ u izvedbi Darka Rundeka & Jazz orkestra HRT-a. Producent godine je Ivan Pešut.

image

Ivana Kindl

TOMISLAV KRIŠTO/ CROPIX
image

Miron Hauser

TOMISLAV KRIŠTO/ CROPIX

Ove godine su statue Porina za životno djelo pripale Dušanu Šarcu, Marijanu Banu i posthumno, prerano preminulom Massimu. Jedan dio programa večeras bio je posvećen upravo njima – velikim i nezamjenjivim imenima hrvatske glazbene priče.

Kroz cijelu svečanost, izvedbe i uzbuđenje dodjele statua gledatelje je vodilo preko nekoliko poznatih imena – Danijela Trbović, Robert Ferlin, Zrinka Cvitešić, Marko Tolja, Barbara Kolar, Duško Ćurlić, Iva Šulentić i Ivan Vukušić, a na dodjeli su nastupila brojna poznata imena kao što su Darko Rundek, Elemental, Svadbas, Detour, Lu Jakelić, Hiljson Mandela, Edo Maajka, Chui, Zvonimir Radišić, Miach, Marko Bošnjak, Mia Dimšić, Ivan Dečak, Neno Belan, Meritas, Tedi Spalato,Silente, Matija Cvek i Pavel.

Linker
19. travanj 2024 16:36