velika promjena

Otkriveno pod kojim će imenom nastupati Jasenko Houra i Mladen Bodalec

Privremenom odlukom Trgovačkog suda u Zagrebu korištenje imena Prljavog kazališta do daljnjeg je zabranjeno pod prijetnjom novčanih kazni.

Jasenko Houra i Mladen Bodalec odsad će nastupati kao Houra Grupa.

Novo ime benda dosad poznatog kao Prljavo kazalište otkriveno je u najavi za festival Fusion u Splitu, gdje će nastupiti 23. srpnja. Na stranicama festivala stoji biografija Prljavog kazališta, ali naslovljeni su kao Houra Grupa.

Jedan od najvećih i najdugovječnijih bendova s ovih prostora osnovan je prije četiri i pol desetljeća u zagrebačkoj Dubravi, ime je dobio prema epizodi kultnog stripa Alan Ford, a među njegovim osnivačima bili su kumovi Tihomir Fileš i Jasenko Houra, koji se sada sudski spore oko prava na korištenje imena.

image

Bivše Prljavo kazalište

MATIJA DJANJESIC/CROPIX

Prvom privremenom odlukom Trgovačkog suda u Zagrebu koja ostaje na snazi do pravomoćne presude ili okončanja spora između Tihomira Fileša i Jasenka Houre - Jaje, korištenje imena Prljavog kazališta do daljnjeg je zabranjeno.

Kako je medijima potvrdila Kristina Delfin Kanceljak, odvjetnica Tihomira Fileša, Trgovački sud u Zagrebu je 1. srpnja donio rješenje kojim se određuje privremena mjera kojim se Houri i Bodalecu nalaže da prestanu s radnjama kojima se povrjeđuju registrirani žigovi Tihomira Fileša, odnosno da prestanu pružati usluge koje se odnose na kulturne djelatnosti pod nazivom Prljavo kazalište, Prljavci ili drugim sličnim nazivom, kao i da otkažu sve dogovorene aktivnosti i daljnje aktivnosti pod zaštićenim žigovima odnosno nazivima.

image

Sljedeći nastup planiraju u Splitu na Fusion festivalu

TOM DUBRAVEC/CROPIX

Privremena mjera stupa na snagu dostavom rješenja, što se očekuje ovih dana, a traje do pravomoćnog okončanja sudskog postupka pod prijetnjom novčanih kazni za svaku pojedinačnu povredu.

Linker
23. travanj 2024 00:29