sezona nagrada

Ove slavne dame izdominirale su crvenim tepihom Directors Guild of America nagrada

Christopher Nolan napokon je dobio dugoočekivanu nagradu udruge filmskih redatelja za režiju, a osim slavlja laureata nije nedostajalo ni odličnih modnih kombinacija na crvenom tepihu.

Održana je 76. dodjela nagrade Directors Guild of America u Los Angelesu. Među pobjednicima najviše se istaknuo redatelj Christopher Nolan, koji je osvojio nagradu za najboljeg redatelja u filmu za "Oppenheimer". A prije nego što je osvojio prestižnu nagradu za biografski film o ocu atomske bombe, 53-godišnjak je bio nominiran i za uratke "Memento" 2002., "The Dark Knight" 2009., "Inception" 2011. i "Dunkirk" 2018. godine. Nolan je za "Oppenheimera" već osvojio Zlatni globus i Critics Choice Awards, a nominiran je i za BAFTA-u te Oscara.

image

Christopher Nolan osvojio je nagradu za film "Oppenheimer"

VALERIE MACON/AFP

Najboljim redateljem u dramskoj seriji proglašen je Peter Hoar za "The Last of Us". Za humorističnu seriju, nagradu je osvojio Christopher Storer u "The Bearu". Dok je redateljica Celine Song osvojila Directors Guild za najbolji prvi igrani film "Past Lives".

image

Peter Hoar zaslužan je za seriju "The Last of Us"

VALERIE MACON/AFP
image

Celine Song osvojila je DAG za najbolji prvi igrani film "Past Lives"

VALERIE MACON/AFP

Tijekom večeri pet redatelja, Greta Gerwig, Martin Scorsese, Christopher Nolan, Alexander Payne i Yorgos Lanthimos nagrađeni su medaljama za svoja ostvarenja. Tako je Nolanu uručio medalju Cillian Murphy, a Gerwig Ryan Gosling.

image

Pet redatelja nagrađeno je medaljama za svoje uradtke

EMMA MCINTYRE GETTY IMAGES/AFP

Ni kao što obično biva na dodjeli nagrada, sve zvijezde su pazile na odabir modnih kombinacija. I ovaj put se istaknula 35-godišnja glumica Emma Stone koja se odlučila za prekrasnu nježno ružičastu haljinu s dubokim dekolteom modne kuće Givenchy. Nešto tamniju ružičastu haljinu koja joj je stajala kao salivena nosila je 28-godišnja glumica Rachel Sennott iz serije "The Idol".

image

Emma Stone u haljini modne kuće Givenchy

EMMA MCINTYRE GETTY IMAGES/AFP

image

Rachel Sennott iz serije "The Idol"

EMMA MCINTYRE GETTY IMAGES/AFP

Da je kraljica glamoura, pokazala je 48-godišnja glumica Eva Longoria u zlatnoj haljini Alberte Ferretti. Poznata redateljica Greta Gerwig odlučila se za crvenu haljinu sa statemen gumbima modne kuće Balmain.

image

Greta Gerwig odlučila se za crvenu haljinu ukrašenu s gumbima modne kuće Balmain

VALERIE MACON/AFP
image

Eva Longoria u zlatnoj haljini Alberte Ferretti

VALERIE MACON/AFP

Glumice Rose Byrne, Helen Mirren koja je došla u pratnji supruga Taylora Hackforda te redateljice Nzingha Stewart i Patty Jenkins pokazale su da su šljokice i dalje ‘in‘. Naime, Patty je blistala u haljini Naeem Khan, a legendarna Helen Mirren izgledala je sofisticirano u crnoj suknji sa šljokicama koje je uparila s crnim džemperom i čizmama.

image

Nzingha Stewart

VALERIE MACON/AFP
image

Rose Byrne

VALERIE MACON/AFP
image

Patty Jenkins u haljini Naeem Khan

EMMA MCINTYRE GETTY IMAGES/AFP
image

Helen Mirren u pratnji supruga Taylora Hackforda

VALERIE MACON/AFP
Linker
18. veljača 2024 18:04