72. HANŽEK

Ovo još nismo vidjeli! Prizori za pamćenje na Trgu bana Josipa Jelačića!

Zagreb Meeting - Memorijal Borisa Hanžekovića, navjeće atletsko natjecanje u regiji, započelo je na središnjem zagrebačkom trgu

Nevjerojatni prizori skakačkih natjecanja sa središnjeg zagrebačkog Trga bana Josipa Jelačića, kojima je otvoren trodnevni Zagreb Meeting - Memorijal Borisa Hanžekovića, obišli su svijet, a svim sportašima i sportašicama, te gledateljima ostali su u najljepšoj uspomeni.

image

Prizor za pamćenje: natjecanje u skoku s motkom za žene na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića

RONALD GORSIC CROPIX

Najugledniji i najveći atletski miting u ovom dijelu Europe ove se godine održava 72. put, a čast da ga otvore ovaj put je pripala skakačicama i skakačima u središtu Zagreba. Niti kiša koja je počela padati tijekom natjecanja nije pokvarila dojam, a odluka organizatora da najstariju sportsku priredbu u Hrvatskoj prošire na novu atraktivnu lokaciju pokazale se - punim pogotkom.

image

Pobjednice natjecanja u skoku s motkom: Tina Šutej, Anjuli Knaesche i Amalie Švabikova

RONALD GORSIC CROPIX

Gledatelji su zahvaljujući tome iz neposredne blizine mogli pratiti natjecanja na Zagreb City Challengea: led su probile troskokašice, a priču su zaključili skakači u dalj.

image

Ministrica turizma Nikolina Brnjac čestitala je Australcu Henryju Frayneu, pobjedniku u skoku u dalj

RONALD GORSIC CROPIX

Ovogodišnji Memorijal Borisa Hanžekovića - Continental Tour Gold zauvijek će pamtiti Tina Šutej, slovenska reprezentativka skoku s motkom, koja se pobjedničkim skokom 4,61 metara upisala u anale, postavivši rekord mitinga.

image

Češka skakačica s motkom Zuzana Pražakova

RONALD GORSIC CROPIX

"Prezadovoljna sam jer je ovaj rezultat super za kraj sezone. Volim skakati među ljudima i za ljude, pa se nadam da će se ova priča ponoviti i iduće godine u Zagrebu, jer je ambijent nevjerojatan", izjavila je Tina Šutej.

image

Slovenska atletičarka Tina Šutej rekordka je mitinga u skoku s motkom

RONALD GORSIC CROPIX

Najuzbudljivije je bio natjecanje u skoku u dalj, u kojem je trijumfirao Australac Henry Frayne, a hrvatski atletičari Filip Pravdica i Marko Čeko osvojili su drugo i treće mjesto.

image

Proglašenje pobjednica u troskoku: Ottavia Cestanaro, Neja Filipič i Paola Borović

DAMIR KRAJAC CROPIX

U ženskom troskoku zlato je osvojila Slovenka Neja Filipič, a treće mjesto i broncu proslavila je najbolja hrvatska troskokašica Paola Borović.

image

Prvoplasirani u skoku u dalj: Henry Frayne, Filip Pravdica i Marko Čeko

RONALD GORSIC CROPIX

"Bilo je posebno, sve mi i dalje izgleda poput sna. Nadam se da će ovo postati tradicija, a na kraju nas je obasjalo sunce, tako da je sve super završilo. Što se rezultata tiče, uvijek želim više, ali sam zadovoljna jer sam u Zagrebu skočila svega četiri centimetra manje od mog najboljeg rezultata sezone", kaže Paola Borović.

image

Natjecanje su pratili Martina Dalić, predsjednica Uprave Podravke, i ministar obrane Mario Banožić

RONALD GORSIC CROPIX

Linker
18. travanj 2024 07:15