KAPA DO PODA

Ponos i suze u Rotterdamu: Vatreni u infarktnoj završnici ostali bez trofeja Lige nacija

Hrvatski nogometni reprezentativci pod vodstvom izbornika Zlatka Dalića osvojili su treću medalju na velikim natjecanjima u proteklih pet godina.

Hrvatska nogometna reprezentacija je nakon izvođenja jednaesteraca izgubila od Španjolske u finalu Lige nacija te je momčad izbornika Zlatka Dalića na kraju osvojila drugo mjesto i svoju treću medalju na velikim natjecanjima u njegovom mandatu.

image

Vatreni se kući vraćaju s trećim odličjem s velikih natjecanja u proteklih pet godina

ANTE CIZMIC CROPIX

"Čestitam Španjolcima na osvajanju Lige nacija, našim igračima na sjajnoj igri i našim navijačima koji su napravili nevjerojatnu atmosferu u Rotterdamu. Bio je veliki ulog i teška utakmica, ali smo izdržali sve do samog kraja. Nemamo za čime žaliti, ostavili smo srce i dušu na terenu. Nije lako, teško nam je, ali možemo biti samo ponosni što imamo takvu momčad i takvu reprezentaciju", kaže izbornik Zlatko Dalić.

image

Vedrana Ćorluku svladale su emocije

ANTE CIZMIC CROPIX

"Šteta, jer smo imali priliku, ali glavu gore idemo dalje. Penali su lutrija, ovaj put su prošli Španjolci, hvala navijačima što su nas bodrili od prve do posljednje minute, ovo možemo samo mi Hrvati napraviti", kaže 25-godišnji Zadranin Martin Erlić.

image

Na tribinama je bilo 35 tisuća hrvatskih navijača koji su napravili domaću atmosferu na stadionu

ANTE CIZMIC CROPIX

"Utakmica je bila vrhunska, igrali su je vrhunski igrači. Obje ekipe imale su šanse. Zahvalni smo navijačima, htjeli smo im vratiti na najbolji mogući način, ali nije išlo", rekao je Josip Juranović.

image

Vi ste naši heroji

ANTE CIZMIC CROPIX

"Šteta trofeja. Španjolci su me iznenadili kako su sigurno pucali penali. Nadao sam se da će im klecati noge, posebice nakon Svjetskog prvenstva. No vrhunski su pucali. Mi smo imali dva dosta slaba penala", rekao je bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić koji je bio gost komentator u studiju Nove TV.

image

U svačanoj loži bili su Aleksander Čeferin, Zoran Milanović sa suprugom Sanjom Musić Milanović, Zvonimir Boban i Aljoša Asanović

ANTE CIZMIC CROPIX
image

Hrvatski vratar Dominik Livaković

ANTE CIZMIC CROPIX
image

Hrvatski nogometaši teško su podnijeli poraz u finalu

ANTE CIZMIC CROPIX
Linker
25. travanj 2024 17:40