OLED TV

 PRESS
TECH NEWS

Predstavljen prvi prozirni i bežični OLED televizor na svijetu, njegove značajke će vas oduševiti

Na ovogodišnjem CES-u koji se održava u Las Vegasu, LG je predstavio prvi prozirni i bežićni OLED televizor na svijetu koji donosi potpuno novi vid zabave i iskustva.

Na ovogodišnjem CES-u koji se održava u Las Vegasu, LG je predstavio prvi prozirni i bežićni OLED televizor na svijetu koji donosi potpuno novi vid zabave i iskustva.

Ako vam je savršen scenarij za hladne zimske dane filmska večer u vlastitu domu ili ste jednostavno obožavatelji novih tehnologija i dostignuća, oduševit će vas noviteti koji stižu iz Amerike s najvećeg svjetskog sajma potrošačke elektronike CES 2024, koji se do 12. siječnja održava u Las Vegasu jer CES je ove godine obilježen s dva pojma -umjetna inteligencija i prozirno. Ovo potonje odnosi se na OLED televizore koje je predstavio LG i dolaze s 4K rezolucijom i LG-jevom tehnologijom bežičnog prijenosa zvuka i videa. OLED T model radi sa Zero Connect Boxom što znači da sve svoje uređaje za streamanje i igraće konzole povezujete na Box, a ne na televizor. Jedinica ima kontrastni zaslon koji se uvlači u kutiju na svojoj bazi, a koji možete podići ili spustiti pritiskom na gumb.

Nije LG jedina tvrtka koja je najavila dolazak nove generacije TV prijemnika, Samsung je također objavio transparentni TV na CES-u 2024, ali u MicroLED verziji. No, još nema informacija o tome kada bi mogao biti dostupan ili koliko će koštati dok su iz LG-a poručili kako će nove televizore početi prodavati već ove godine.

image

OLED TV

PRESS

Prvi prozirni te ujedno i bežični OLED televizor na svijetu nastao je spajanjem prozirnog 4K OLED zaslona s LG-evom bežičnom tehnologijom prijenosa videa i zvuka. LG SIGNATURE OLED T tako predstavlja pravo malo tehnološko čudo koje pruža revolucionarno iskustvo gledanja na načine koji dosad nisu bili mogući. LG SIGNATURE OLED T dozvoljava korisnicima da se oslobode dominacije tradicionalnog crnog ekrana. Zadržavajući veličinu ekrana od 77 inča, OLED T sa svojim prozirnim zaslonom besprijekorno se stapa s okolinom. LG je uklonio uobičajena ograničenja koja su karakteristična za konvencionalne televizore jer OLED T može biti pozicioniran usred sobe i poslužiti kao pregrada ili naslonjen na prozor bez da ometa pogled.

image

OLED TV

PRESS

Također, uključeni Zero Connect Box, koji koristi najnoviju bežičnu tehnologiju prijenosa slike i zvuka, omogućuje korisnicima da svoj televizor postave neovisno o tome gdje se nalaze utičnice i uživaju u čistom okruženju bez kablova. Zahvaljujući Always-On-Display (AOD) značajki, OLED T može se transformirati u prozirnu digitalnu podlogu za reprodukciju umjetničkih djela, videa ili fotografija. Sadržaj prikazan na prozirnom ekranu čini se kao da lebdi u zraku, odnosno spaja se s prostorom i stvara poseban vizualni efekt. Druga značajka odnosi se na T-Bar, opciju koja duž donjeg ruba ekrana drži otvorenom korisnu informativnu traku koja prikazuje vijesti, obavijesti o vremenu ili naslove pjesama u trenutnoj reprodukciji, dok preostali dio ekrana ostaje slobodan kako bi pružio neometan pogled na prostor u pozadini. Televizor budućnosti koji će uskoro zabavu i uzbuđenja na TV ekranu podignuti na još viši nivo.

Linker
02. svibanj 2024 08:22