uskoro u kazalištu

Revizija društva Darije Lorenci Flatz: Usprkos ozlijedi koljena, hrabro uskočila u ulogu koketne Ane

Iako je ako na jednoj od proba doživjela nezgodu s koljenom, dramska prvakinja Daria Lorenci Flatz odigrat će ulogu koketne Ane Andrejevne u predstavi ‘Revizor‘, čija će premijera biti 11. ožujka u zagrebačkom HNK.

Dariju Lorenci Flatz uskoro ćemo gledati u ruskom klasiku "Revizor".

Predstavu nastalu prema Gogogljevu djelu režirat će mladi ruski redatelj Sergej Potapov, dok je glavna muška uloga pripala Bojanu Navojcu.

Hoće li vaše koljeno izdržati do premijere?

"Nadam se da hoće. Napuknuo mi je prednji križni liga-ment, ali dio se još drži. Bio je to jedan pokret nogom koji sto puta u danu svi napravimo, no meni je, očito, bio fatalan i iskočilo mi je koljeno. Navodno se radi o staroj ozljedi jer sam se kao klinka bavila akrobatskim rock’n’rollom gdje nisam štedjela tijelo. Imam sreću što ne osjećam nikakvu bol i nosim ortozu. Odluku o eventualnoj operaciji ostavljam liječnicima, no mislim da se to ne će dogoditi prije ljeta".

Koliko ćete zbog ozljede morati promijeniti scenski pokret vaše Ane Andrejevne?

"Sve se da prilagoditi. Ne smijem skakati, trčati i izvoditi akrobacije, što sigurno neću do daljnjega ni na sceni niti u životu".

Volite li igrati u ruskim klasicima?

"Volim ruske klasike jer se bave univerzalnim problemima koji su uvijek isti i ne mijenjaju se stoljećima.Sretna sam što radim u nacionalnoj kući koja na repertoaru često ima klasike i jako me vesele velike ansambl predstave s raskošnim scenografijama i kostimima jer to je pravo kazalište".

Po čemu je baš ‘Revizor’ aktualan i danas?

"To je drama o poimanju stvarnosti, istini i laži. Što smo sve spremni prihvatiti kao istinu i koliko smo spremni laž pretvoriti u istinu. Uz pohlepu i ego, te su teme oduvijek prisutne u svim društvima i civilizacijama".

Smatrate li da su problemi društva uvijek isti ili slični?

"Baš sa svojim klincima učim povijest Egipta i ništa se tu nije puno promijenilo. Problemi su uvijek isti ili slični i povijest nas uči kako ljudi kroz stoljeća nisu previše evoluirali".

Linker
19. travanj 2024 18:19