Pogledajte nastup

Rocketman u Bijeloj kući: Biden ugostio Eltona Johna, rasplakao se zatim ga iznenadio medaljom

Američki predsjednik Joe Biden, prva dama Jill Biden i oko 2000 obožavatelja na uživali su u nastupu glazbene legende i aktivista Eltona Johna na južnom travnjaku Bijele kuće.

Elton John je u sklopu svoje duge oproštajne turneje po Sjedinjenim Državama svratio i do Bijele kuće. Britanska superzvijezda je pod otvorenim nebom uz glasovirsku pratnju izvela hitove kao što su "Rocketman", "Your Song" i "Tiny Dancer", što je u jednom trenutku Bidena i rasplakalo.

"Kao i brojni drugi Amerikanci, naša obitelj voli njegovu glazbu", rekao je Biden predstavljajući pjevača. "Može se reći da je glazba Eltona Johna promijenila naše živote", dodao je.

image

Elton John nastupio je u Bijeloj kući

BONNIE CASH/POOL VIA CNP/SPLASH/PROFIMEDIA

John, koji je odbio nastupiti na inauguraciji bivšeg predsjednika Donalda Trumpa, pristao je nastupiti za Bidene. On je jedna od nekolicine slavnih zvijezda koje su se nakon više godina izbivanja vratile u Bijelu kuću.

Njegov nastup bio je dio proslave u čast ljudima koje je Bijela kuća nazvala svakodnevnim herojima: medicinskim sestrama, djelatnicima hitne pomoći, učiteljima, LGBTQ+ zagovornicima i aktivistima, a s predsjednjičkim parom uživo ga je gledalo 2000 gostiju.

image

Jill i Joe Biden su ga s odiševljenjem dočekali

BONNIE CASH/POOL VIA CNP/SPLASH/PROFIMEDIA

U jednom trenutku nastupa predsjednik Biden je zasuzio, a nakon nastupa kao iznenađenje umjetniku uručio mu je nacionalnu medalju iz humanosti.

John je kazao da je nastup u Bijeloj kući "šlag na torti" karijere tijekom koje je dobio priliku nastupiti u prekrasnim dvoranama diljem svijeta. U stankama između pjesama govorio je o svojoj borbi protiv HIV-a/AIDS-a i pohvalio bivšeg predsjednika Georgea W. Busha, republikanca, za napore koje je uložio u borbu protiv AIDS-a u Africi putem Programa hitnog plana predsjednika SAD-a za pomoć od AIDS-a (PEPFAR).

Linker
20. travanj 2024 12:48