Svečana dodjela

Sandra Perković i Luka Modrić proglašeni su sportašima godine

Na svečanoj ceremoniji u studiju HRT-a, na tradicionalnom 71. izboru Sportskih novosti, proglašeni su najbolji sportaši 2022. godine.

Brojni sportaši i uglednici okupili su se u zagrebačkom studiju HRT-a kako bi nazočili proglašenju najboljih momčadi i sportaša koji su svojim dostignućima obilježili 2022. godinu.

Hrvatska rekorderka u bacanju diska Sandra Perković je deveti put u karijeri proglašena najboljom hrvatskom sportašicom, što je rekord za ovu sportašicu. Nagradu za najboljeg sportaša osvojio je Luka Modrić, koji nije nazočio dodjeli jer večeras igra El Clasico u Rijadu. Za Luku je ovo druga nagrada za najboljeg sportaša, a svima u dvorani se obratio videpozivom te rekao koliko mu znači ova nagrada. "Velika je čast i zadovoljstvo primiti je", rekao je Modrić.

image
DAMIR KRAJAC CROPIX
image

Momčad godine je Hrvatska nogometna reprezentacija

DAMIR KRAJAC CROPIX

Nagradu za najbolju momčad godine dobila je hrvatska nogometna reprezentacija, a nagradu su primili Bruno Petković, Dominik Livaković, Iva Olivari i predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

image

Ekipa godine je Kuglački klub Malka

DAMIR KRAJAC CROPIX
image
DAMIR KRAJAC CROPIX

"2022. bila je spektakularna godina za hrvatski sport. Cijeli se svijet čudi kako je hrvatski sport to uspio. Imamo sportaše od kojih radimo pobjednike, imamo i tisuće entuzijasta. Nažalost, nemamo adekvatne uvjete, no njih to ne sprečava da postižu sjajne rezultate. U ovoj godini očekujemo nacionalni stadion koji bi bio veliki projekt za Hrvatsku. Uvjeren sam da će nas hrvatski sportaši i dalje uveseljavati u godinama koje dolaze!", rekao je glavni urednik Sportskih novosti, Robert Šola.

image

Martina Validćić i Ivan Dorian Molnar vodili su 71. izbor sportaša godine u izboru Sportskih novosti

DAMIR KRAJAC CROPIX
image

Dominik Livaković i Sandra Perković

DAMIR KRAJAC CROPIX
image
DAMIR KRAJAC CROPIX
Linker
23. travanj 2024 13:00