TBF i Nina Violić

Stari prijatelji suradnici pogodili formulu: Htjela sam pjesmu da bude cool djeci i roditeljima

Nova pjesma kultne splitske grupe TBF ritmična i zarazna te zanimljivog imena ‘Pas sa plastičnim plaštom‘, naslovna je skladba debitantskog, dugometražnog igranog filma “Baci se na pod” Nine Violić, doživjela je premijeru spota.

Na premijeri videospota za novu pjesmu The Beat Fleeta (TBF) “Pas sa plastičnim plaštom”, u sklopu zagrebačkog Studentskog Centra okupila su se brojna zvjezdana imena. Nije ni čudo jer je ova zarazna pjesma ujedno i naslovna skladba debitantskog, dugometražnog igranog filma “Baci se na pod” Nine Violić. Pjesma je dječje zarazna, a redateljica i glumica otkrila nam je kako je do nje došlo.

"Ideja je bila da je to pjesma koju roditelji slušaju s djetetom. Kad imaš dijete koje ima šest godina, moraš slušati te pjesme na repeat po cijeli dan, nekad dva, tri, tjedan dana... U stvari poludiš. A ja sam htjela neku stvar da i roditeljima bude cool, da ne ubiju to dijete i sami sebe. Da ne zatvore glavu u pećnicu nego da im bude ok... to je bila ideja. Stvar koja se sluša u autu, kad se ide na put s klincem", kroz osmijeh je opisala Violić.

Idealna adresa za napraviti zaraznu i dječju, a ipak odraslu, pjesmu je splitski TBF.

"Ovako je to bilo, Nina je zvala mene, već sam ranije radio muziku za predstave gdje je ona glumila Evitu Peron u predstavi Senke Bulić. Zvala me jer joj je trebala pjesma za film. Sjetio sam se da Mladen ima jednu skicu, koju nam je već puštao s mobitela. Pas sa plastičnim plaštom, super zezancija ušla nam je u uho, predložio sam im hoćemo li to napraviti kao TBF", otkrio nam je Saša Antić.

Mladen Badovinac, čija je originalna ideja pjesme i bila nadovezao se da su brzo zajedničkim snagama proširili tu skicu.

image

TBF autori su pjesme 'Pas sa plastičnim plaštom'.

Vedran Peteh/CROPIX

Čitajte i: TBF novim hitom ‘Pas sa plastičnim plaštom‘ najavljuje debitantski dugometražni film Nine Violić

"U dva dana smo razradili ja sam malo dopisao još jednu pjevanu frazu, Saša je napravio rap frazu, doradio to još malo aranžmanski. Nini se odmah svidjelo", ispričao je Mladen.

Spot je sklopljen od dva tematska dijela, uz kadrove iz filma, pojavljuju se i splitski glazbenici u potkošuljama i plaštevima. Njihove kadrove snimali su Splitu, na Zvončacu, odnosno na Turskoj kuli. Spot je režirala Nina Violić, baš kao i film. "Mislim da je dobro napravljen spot da zaintrigira ljude da pogledaju film, to je najvažnije od svega", zaključio je Badovinac.

image

Nina i Bruno Frketić Bajić

Vedran Peteh/CROPIX

Na svečanoj projekciji video spota uz svoju filmsku mamu bio je i filmski sin, zvijezda filma Bruno Frketić Bajić. Izbor glavnog glumca bio je dugotrajan, kako je ispričala redateljica Nina, a završnu riječ imala je i njena kći Roza, koja je rekla da tog dječaka obavezno mora uzeti. To se ispostavilo ispravnim jer je Bruno postavio visoke standarde.

"Bruno ima neviđenu intuiciju i upornost kakvu nisam vidjela nikada, da napravi stvari do kraja, i ima neki svoj ritam. Ti s kamerom mora slijediti njegov ritam, ne možeš ga prilagođavati. To je genijalno, on cijelu ekipu natjera da radi onako kako on želi", kazala je Nina Violić.

image
Vedran Peteh/CROPIX
Linker
19. travanj 2024 12:59