Bombastični razgovor

Stiže film o skandalu: Od šokantnog intervjua do nečasnog pada princa Andrewa

Osramoćenog plemića koji se pokušava obraniti od optužbi za seks s maloljetnicom glumit će Rufus Sewell, a voditeljicu Newsnighta utjelovit će Gillian Anderson.

Kako je došlo do bombastičnog intervjua s britanskim princom Andrewom u BBC-evoj emisiji "Newsnight" u kojoj je govorio o svom prijateljstvu s osuđenim seksualnim prijestupnikom i pedofilom Jeffreyem Epsteinom, precizno će pokazati Netflixov film "Scoop" koji se upravo počeo snimati. Osramoćenog plemića glumit će Rufus Sewell, a glavnu voditeljicu "Newsnighta" Emily Maitlis utjelovit će Gillian Anderson, objavio je Deadline. "Scoop" otkriva što se događalo iza kulisa jednog od najšokantnijih BBC-jevih intervjua, a temelji se na knjizi "Scoops: Behind The Scenes of the BBC’s Most Shocking Interviews" koju je napisala Sam McAlister, producentica emisije. Upravo je ona ispregovarala prinčev nastup u kojem se pokušao oprati od sve glasnijih optužbi da je prijateljevao s pedofilom i da je imao seks s maloljetnicom.

image

U ulozi osramoćenog princa gledat ćemo Rufusa Sewella

ANDREW H. WALKER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
image

Nakon "Krune" Gillian Anderson ponovno u projektu povezanom s britanskom kraljevskom obitelji

ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Sad je kasno da se kaje

Kako bi se osigurao medijski događaj koji je doveo do strmoglavog pada do tada omiljenog sina Elizabete II, trebalo se probiti kroz gotovo neprobojne zidove koji štite britansku kraljevsku obitelj. Knjiga i film razotkrivaju funkcioniranje Buckinghamske palače i BBC-ja, dvije čvrste utvrde koje predano čuvaju britanski establishment, a neka otkrića mogla bi ostaviti gledatelje otvorenih usta, baš kao što ih je ostavio i intervju nečasnog princa koji je dao u studenome 2019., nekoliko mjeseci nakon što si je Epstein oduzeo život u zatvoru.

image

Andrewa sve više i više miču javnosti s očiju

GEOFF ROBINSON PHOTOGRAPHY/SHUTTERSTOCK

Moć i privilegije

Film režira Philip Martin ("Kruna") koji je oduševljen što u takvoj produkciji i s takvom glumačkom postavom može prenijeti na ekran insajderski izvještaj Sam McAlister. "Želim pred publiku staviti nevjerojatan slijed događaja koji su doveli do intervjua s princem. To je film o moći, privilegijama i različitim perspektivama te o tome kako – u blještavim palačama ili u visokotehnološkim redakcijama – prosuđujemo što je istina", rekao je.

Po svemu što je o novom filmu do sada poznato, možemo pretpostaviti da je "Scoop" još jedan medijski projekt za koji će se britanska kraljevska obitelj praviti da ne postoji.

Linker
20. travanj 2024 07:23