‘Samo kad se smijem‘

Tihana Lazović na filmskoj premijeri u Puli u zagrljaju bake

Emotivnu dramu o obiteljskom nasilju redateljice Vanje Juranić, s Tihanom Lazović i Slavkom Sobinom u glavnim ulogama, pulska je publika nagradila dugotrajnim pljeskom.

Premijera filma „Samo kad se smijem“ redateljice i koscenaristice Vanje Juranić održana je sinoć na 70. Pulskom filmskom festivalu. Emotivna drama o obiteljskom nasilju, nadahnuta stvarnim slučajem iz Zadra, prikazana je u Istarskom narodnom kazalištu u sklopu glavnog programa festivala. Osim redateljice, na pozornicu su pred publiku nakon projekcije izašli i glavni glumci u filmu – Zadranka Tihana Lazović i Splićanin Slavko Sobin - kao i epizodne glumice Maruška Aras, Nadine Mičić, Aneta Grabovac i djevojčica Elodie Paleka te drugi članovi filmske ekipe. Trinaestogodišnja Elodie također je Zadranka, iza sebe ima više kazališnih uloga, a prošle je godine prvi puta zaigrala na daskama zadarskog HNK u predstavi „Umišljeni bolesnik”.

image

Ženske snage: Maruška Aras, Nadine Mičić, Aneta Grabovac, Elodie Paleka, Tihana Lazović i Vanja Juranić

image

Usklađeni Slavko Sobin i Tihana Lazović

Drama „Samo kad se smijem” prati život 28-godišnje Tine (Tihana Lazović), koja u dalmatinskom gradu naizgled vodi idilični život. Dok njezin suprug Frane (Slavko Sobin) zarađuje, ona se kao kućanica brine za kćer. No, njihov odnos počinje se mijenjati kada Tina izrazi želju da završi fakultet koji je napustila zbog trudnoće... Uz emotivni naboj snažne ljudske priče, „Samo kad se smijem“ ukazuje na problem nasilja u obitelji, pogotovo na nasilje nad ženama koje provode njihovi intimni partneri.

image

Tihana s posebnom podrškom - na pozornici s nonom Gracijelom

image

Tihana Lazović u glamuroznom izdanju

Publika je film nagradila dugotrajnim aplauzom, podržavši glumce i sve koji su pridonijeli nastanku filma. Osim s kolegama, 32-godišnja Tihana je na pozornicu izašla i sa svojom 84-godišnjom nonom Gracijelom koja je pucala od ponosa u unukinom zagrljaju. Tihanina baka živi u Rapcu, a prošle je godine glumica na društvenim mrežama opisala kako se nona provela u hrvatskom zdravstvenom sustavu kad je oboljela od covida-19. Sada srećom, nije bilo razloga za brigu, glavna je glumica blistala u dugačkoj crnoj haljini visokog proreza, a oko stylinga se potrudio i Sobin koji je ispod sakoa odjenuo čipkastu bluzu.

image

Tihana Lazović, Elodie Paleka i Slavko Sobin

image

Prizor iz filma "Samo kad se smijem"

MAXIMA FILM

Tihana Lazović ovog će ljeta proslaviti prvu godišnjicu braka s 45-godišnjim glumcem Branislavom Trifunovićem. Upoznali su se tri godine ranije na snimanju u Beogradu, koji su i odabrali za životnu bazu, a posao ih oboje vodi po cijeloj regiji. U braku uživaju, a kako je Tihana rekla za Gloriju, nikada se nije osjećala sretnijom niti slobodnijom nego sada kada je u braku.

Linker
17. travanj 2024 15:54