Odlična zabava

Trideset godina od kultnog filma: Hommage "Paklenom šundu" u Zagrebu

"Pakleni šund" jedan je od najpoznatijih kultnih filmova koji je ostavio velik utjecaj ne samo na svjetsku filmsku industriju, nego i na glazbu diljem svijeta.

Nikada nije rano za planirati dobre proljetne tulume, tako da "save the date" - četvrtak 21. ožujka s početkom u 21h obožavatelji Tarantina dolaze na svoje nastupom jedinstvenih "The Quarantinos – Tarantino tribute bend."

"Pakleni šund" jedan je od najpoznatijih kultnih filmova koji je ostavio velik utjecaj ne samo na svjetsku filmsku industriju, nego i na glazbu diljem svijeta. Također je pokupio i sedam nominacija za Oscara, a osvojio onaj za najbolji originalni scenarij te Palma d‘OR u Cannesu. Neki kritičari nazvali su ga najutjecajnijim filmom svog vremena. Filmovi Quentina Tarantina poznati su po odličnom soundtracku, a najpozatiji je svakako Pulp Fiction.

image
PRESS

Film iz 1994. ima jedan od najprepoznatljivijih soundtrackova u povijesti. Ne možemo se prisjetiti scena iz filma bez da nam na pamet ne padnu pjesme koje ih prate. Početna scena praćena je poznatim rifom gitare iz pjesme Misirlou, a u filmu se još mogu čuti i Jungle Boogie od benda Kool and the Gang i Let’s Stay Together Ala Greena. Ipak, najpoznatija pjesma u filmu sigurno je You Never Can Tell, legendarnog Chucka Berryja na koju Mia i Vincent plešu u ikoničnoj sceni.

image
PRESS

The Quarantinos – Tarantino Tribute Band posvetio je svoje glazbeno djelovanje nezaboravnim sound trackovima iz genijalnih Tarantinovih filmskih ostvarenja. Oduševit će vas glazbom koja prati najbolje filmske scene iz svih Tarantinovih filmova na velikom platnu, uz mnoštvo likova na sceni koji kao da su izašli iz njegovih filmova. Moćni vokali i puhačka sekcija odvest će vas u svijet Quentina Tarantina i ponovno oživjeti kultne scene njegovih remek djela.

image
PRESS

Linker
01. ožujak 2024 14:32