Nina Badrić i Sergej Ćetković

 LUCIJA OCKO CROPIX
sjećanje na legendu

Uz puno emocija ‘mali krug velikih ljudi‘ oduševio na koncertu za Massima

Koncertom "Za Massima - Mali krug velikih ljudi" u zagrebačkoj Laubi obilježena je prva godišnjica posljednjeg nastupa prerano preminulog glazbenika

Koncertom "Za Massima - Mali krug velikih ljudi" u zagrebačkoj Laubi obilježena je prva godišnjica posljednjeg nastupa prerano preminulog glazbenika

Baš kao što je i najavila Eni Kondić, udovica legendarnog Massima Savića, u zagrebačkoj Laubi se povodom posljednjeg koncerta omiljenog glazbenika okupio njegov mali krug velikih ljudi koji je na koncertu "Za Massima - Mali krug velikih ljudi" izveo njegove najveće hitove. Uglas s publikom otpjevali su ih njegovi kolege i dragi prijatelji: Nina Badrić, Vanna, Sergej Ćetković, Dino Jelusić, Matija Cvek, Meritas, grupa Vatra, te članovi Massimovog benda, a program je vodila Tatjana Jurić.

image

Vanna

LUCIJA OCKO CROPIX

Prvi je na pozornicu izašao Dino Jelusić koji je oduševio izvedbom pjesme "Sjaj u tami" i publiku dignuo na noge. "Dobrodošli ljudi. Prebrzo je sve prošlo u Massimovu životu, ali ostavio nam je mnogo toga", rekao je Dino. Matija Cvek priznao je da ima veliku tremu, ali je besprijekorno otpjevao "Neka ti plove brodovi" i "Kladim se na nas", a takva je bila izvedba i Anite Valo, te Meri Jaman, članica grupe Meritas koje su "Odjednom ti" snimile s Massimom.

image

Meri Jaman i Matija Cvek

LUCIJA OCKO CROPIX

Gost iznenađenja Sergej Ćetković oduševio je emotivnom izvedbom pjesme "Nisam spreman", a Vanna je pjesmom "Sretan put" rasplesala cijelu dvoranu. Uoči izvedbe pjesme "Suze nam stale na put" Nina Badrić je zahvalila Massimovoj obitelji, kolegama i publici, a u duetu sa Sergejem Ćetkovićem izvela je hit "Stranac u noći". Duetom "Zar više nema nas" oduševili su Matija Cvek i Anita Valo, a Ivan Dečak, frontmen Vatre, je poručio da danas nije vrijeme za tugu, nego za slavlje, s čim se složila i organizatorica koncerta Eni Kondić.

image

Ivan Dečak

LUCIJA OCKO CROPIX

U ekskluzivnom razgovoru za Gloriju Eni je najavila koncert u Laubi i objasnila kako je do njega došlo. "U studenom se navršava godina dana od Massimovog velikog i zadnjeg životnog koncerta u Areni Zagreb, a s obzirom na to da je moja praznina toliko teška, velika i muči me, shvatila sam da nešto moram mijenjati u svom životu. Moram barem imitirati svoj život. I tako sam odlučila organizirati koncert s diskografskom kućom Aquarius Records, s kojom je Massimo surađivao više od dvadeset godina. Tamošnja ekipa na čelu s Borisom Horvatom, kao i Massimov asistent Saša Radmilov, moja su produžena obitelj. Sad kad sam ostala sama to vidim u svim segmentima života. Oni su ključne osobe od povjerenja, bodre me i vrijedno rade čuvajući uspomenu na Massima", ispričala je Eni i otkrila koje su joj pjesme iz Massimovog veličanstvenog opusa - najdraže.

image

Dino Jelusić

LUCIJA OCKO CROPIX

"Nemam omiljene pjesme, ja sam imala omiljenog umjetnika. Kroz svaku pjesmu koju je Massimo objavio otkako smo postali par, a živjeli smo skupa 33 godine, prolazili smo zajedno. Imamo uspomene na period kad su se pjesme radile, postoje anegdote, određena društva, mjesta u kojima su se snimale... O svakoj pjesmi bih vam mogla ispričati gdje me takla, kako me takla, što smo tada doživjeli... Drugačije gledam na njegovu umjetnost nego netko sa strane", zaključila je Eni.

image

Massimo Savić sa suprugom Eni

MATIJA DJANESIC/CROPIX
Linker
27. travanj 2024 04:34