ROBYN BECK AFP
nova priznanja

Veliki uspjeh: Serije ‘‘Succession‘‘ i ‘‘The Bear‘‘ izdominirale na dodjeli Emmyja

Po mnogima očekivano, serija o obitelji Roy trijumfirala je još jednom na prestižnoj dodjeli nagrada te pritom odnijela čak šest zlatnih kipića, koliko je dobila i serija s Jeremyjem Allenom Whiteom u glavnoj ulozi.

Po mnogima očekivano, serija o obitelji Roy trijumfirala je još jednom na prestižnoj dodjeli nagrada te pritom odnijela čak šest zlatnih kipića, koliko je dobila i serija s Jeremyjem Allenom Whiteom u glavnoj ulozi.

Dodjela prestižnih nagrada Emmy potvrdila je najuspješnije streaming hitove o kojima se govorilo cijele godine, a glamurozna večer potvrdila je tako najzanimljivije naslove i izvedbe. Po mnogima očekivano, serija ‘‘Succession‘‘ trijumfirala je još jednom na dodjeli Emmyja te pritom odnijela čak šest zlatnih kipića, koliko je dobila i serija ‘‘The Bear‘‘.

HBO-ova uspješnica ‘‘Succession‘ tako je odnijela je i nagrade za najboljeg glavnog glumca i glumicu u dramskoj seriji, a osvojili su ih Kieran Culkin i Sarah Snook. Nagrada za najbolju mušku sporednu ulogu također je otišla za "Succession", a dobio ju je Matthew Macfadyen. Kipić za najbolju žensku sporednu ulogu otišao je u ruke Jennifer Coolidge za ‘‘White Lotus‘‘.

image
ROBYN BECK AFP
image

Jennifer Coolidge oduševila je svojom ulogom u seriji "Bijeli lotus"

FRAZER HARRISON GETTY IMAGES VIA AFP

I dok je ‘‘Succession‘‘ u potpunosti dominirao u kategorijama drame, serija ‘‘The Bear‘‘ osvojila je također šest nagrada, ali u kategoriji komedije. Konkurenciju je u kategoriji kratke serije ‘‘pomela‘‘ Netflixova mini serija ‘‘Beef‘‘.

Osim što je odnio nagradu za najbolju humorističnu seriju, ‘‘The Bear‘‘ je osvojio i tri glumačke nagrade. Jeremy Allen White tako je dobio nagradu Emmy za najboljeg glavnog glumca, dok su zlatni kipić za najbolje sporedne uloge odnijeli Ayo Edebiri i Ebon Moss-Bachrach.

image

Jeremy Allen White najbolji je glavni glumac u humorističnoj seriji dok je njegova kolegica iz serije Ayo Edebiri najbolja sporedna glumica

KEVIN WINTER GETTY IMAGES VIA AFP

Emmy za najbolju žensku ulogu u humorističnoj seriji osvojila je Quinta Brunson zahvaljujući ulozi u seriji ‘‘Abbott Elementary‘‘, a legendarni glazbenik Elton John dobio je svoj prvi Emmy, i to za glazbeni specijal ‘‘Elton John Live: Farewell From Dodger Stadium‘‘ čime je službeno postao takozvani EGOT, točnije dobitnik Emmyja, Grammyja, Oscara i Tonyja.

Linker
27. travanj 2024 07:33